Geplaatst op Geef een reactie

Videoverslag van de Kermis van ± 1994

261471_205936346119328_6760547_n

Tijdens het feestweekend was in het gedeelte waar de beamershow te zien was ook de dvd (van Loos) met o.a. de Kermis in Bobeldijk van ± 1994 te zien.

Ton Koortens vond toen dat er stukken met sneeuw te zien waren (zoals je dat soms had met VHS bandopnamen), en heeft toegezegd om de film voor www.groetenuitbobeldijk.nl klaar te maken en de sneeuw uit de film te verwijderen.

Zie hieronder het resultaat, met de hartelijke groeten van Marianne en Ton Koortens

Geplaatst op 1 Reactie

Bobeldijk 130 ; plankje gevonden…

Boerderij_ 003Omdat bij de verbouwing van de boerderij Bobeldijk 130 een plank gevonden is met 3 namen en het jaar van de bouw, was dit een aanleiding om een film van de boerderij te maken.

Siem Boots heeft samen met Hendrike een interview/gesprek gehad met Niek Mul. Niek Mul zijn moeder was Lena Klaver van de Klaverhoeve, dus hij wist wel het een en ander te vertellen over de boerderij.

Veel plezier met de film.

De hartelijke groeten van Marianne en Ton Koortens

Geplaatst op 1 Reactie

Film : “Het woord is aan Matt en Gré Schuitemaker”

Met recht draagt dit bericht de titel “film”.

Siem Boots (interviewer) en Ton Koortens (filmmaker) zijn er eens goed voor gaan zitten. Ze hebben Matt en de later ook aangeschoven Gré Schuitemaker de oren van het hoofd gevraagd over in eerste instantie hun herinneringen aan de tweede wereldoorlog. En verderop over van alles en nog wat over hun Bobeldijkse herinneringen.

Ook u zult er even voor moeten gaan zitten -de film duurt een “stief” uurtje- maar is zeker de moeite waard. Klik op de foto, de makers wensen u veel kijk- en luisterplezier!

Geplaatst op 1 Reactie

Zat. 11 april 2015 presentatie Jaarboek HKBB

Het is bijna weer zover, de presentatie van het Jaarboek 2014. Zaterdag 11 april a.s. wordt het eerste exemplaar aangeboden aan… In het boek onder andere ruim aandacht voor het bloemcorso, het meest gefotografeerde evenement in ons dorp. Ook verhalen over bodedienst Broer Meijer, de Nederlands Hervormde Dameskrans, smederij Nic Graftdijk en interviews met onder andere juf Thea Zijp, al ruim 40 jaar verbonden aan de Geert Holle-school.

En behalve het traditionele jaarboek hebben wij dit jaar nog een extra uitgave. Wat dat is, blijft nog even geheim.

Dit jaar vindt de presentatie plaats in het prachtig gerenoveerde café/dorpshuis De Ridder (ook hierover een fotoreportage in het boek).

Om 15.00 uur start het programma, vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. We hopen u te mogen begroeten. Tot dan!

Geplaatst op 1 Reactie

Nieuwe foto’s in het digitale archief

Diverse nieuwe / betere foto’s zijn toegevoegd aan het foto-archief. Er zijn prachtige foto’s bij, dus absoluut de moeite waard om even te kijken. Het album is zoveel als mogelijk geordend van oost naar west.

Mocht u over extra informatie over de foto’s (jaartallen, namen, anekdotes, vorige en/of latere bewoners etc.) beschikken, óf over andere foto’s (al in uw oude fotoalbums gebladerd?) beschikken laat het groeten even weten. Dit kan direct bij de desbetreffende foto, een mailtje naar groetenuitbobeldijk@gmail.com mag ook. Alleen samen maken we het beeld compleet!

https://plus.google.com/photos/110056263055666793605/albums/5694204221180809009?banner=pwa

Van Fotoarchief Bobeldijk