Geplaatst op Geef een reactie

Gezien

Na Bobeldijk, Bobeldyck, Bobbeldijk en Bobbeldijck als spellingsvarianten troffen we in Berkhout, op het raam van voorheen Bakker Koning weer een nieuwe schrijfwijze van het dorp. Het is natuurlijk ook heel verwarrend al die b’s en d’s …..

Maar goed, 10 april dus. Een gezellige middag, om 14:30 uur in de Ridder

Geplaatst op 6 Reacties

Naaimachine “Bobeldijk”

Tsja, wat hier van te denken… De firma Hamfa besloot op zeker moment een nieuw model naaimachine te gaan produceren ;  de “Bobeldijk”.

Nergens een plaatje van te vinden op internet, behalve op marktplaats. Daar wordt er nu één te koop aangeboden. En als je deze advertentie mag geloven, uniek in z’n soort. Eén van de eerste borduurmachines die gemaakt zijn. Mij zegt het niks, maar het klinkt vooruitstrevend. Of er veel verkocht zijn is mij niet duidelijk.

Waarom het model “Bobeldijk” is genoemd is gissen. Misschien dat de marketing afdeling er een prachtig verhaal bij had. Een “dijk van een machien” of “geen bobbel met een bobel” of zoiets. Wellicht kwam de directeur uit Bobeldijk. Of  uit Haarlem en had hij in het weekend ervoor de wandelroute uit het Haarlems Dagblad gelopen. Geblinddoekt een pijltje gooien op de kaart van Nederland.  Het zou zo maar kunnen.

Maar misschien was het allemaal wel veel simpeler en heette de bedenker van het nieuwe naaimachientje gewoon Jan Bobeldijk. Of Piet

Toch maar ‘ns een mailtje sturen naar Hamfa, misschien dat zij het antwoord nog weten.

En ja, over de Marktplaats advertentie… wie biedt?

Geplaatst op Geef een reactie

De eenzaamste lantaarnpalen

Ook in Haarlem is ons dorp inmiddels bekend. Mooi beschreven als onderdeel van een “Westfriese buitenom” wandelroute door Jaap Stiemer in het Haarlems Dagblad. Het volledige artikel vindt u hier

Geplaatst op Geef een reactie

Wisselbeker “Bobeldijk”

Op www.kuipersportprijzen.nl kunnen diverse bekers online worden besteld. Eén van de bekers is de “Bobeldijk” Een beker die in tegenstelling tot vele andere bekers, vanwege het materiaal uiterst geschikt is om in te graveren en daarom prima geschikt is als wisselbeker. Althans volgens Kuiper.

Iets voor de ijsvereniging?

Let ook eens op de prijzen van de andere bekers, bijvoorbeeld die van Berkhout, dat kan geen toeval zijn…..