Geplaatst op 1 Reactie

Buurtencompetitie : The final day !

Vandaag gaat het er écht om. De prijzen worden verdeeld. Met Bobeldijk in een riante gedeelde 3e positie. Nog nooit eerder vertoond. Toegegeven, de samanstelling van de teams op de verwschillende onderdelen heeft soms het karakter van een vreemdelingenlegioen, maar met de teamspirit en het groene hart zit het wel goed.

Een korte samenvatting van de afgelopen onderdelen.  Gisteren begon de dag met tafelvoetbal. Aangevuld met een 4-tal jeugdleden uit Hoorn werd een keurige 3e plek gehaald.

Om daarna in vrijwel de zelfde samenstelling, aangevuld met  internationale ervaring uit Engeland (dit bleek een uitstekende zet, het spelletje golf is daar immers zo’n beetje uitgevonden) , een overtuigende eerste plek op het onderdeel voetgolf jeugd binnen te halen.

De volwassenen, wel weer een volledig Bobeldijkse equipe, behaalden op het zelfde onderdeel, een verrassende tweede plek. Met als gevolg dat Bobeldijk kon opklimmen van de 6e naar een gedeelde 3e plek.

Vandaag de finaledag voetbal. Start om 12:30 met de eerste wedstrijden. Ook hier heeft Bobeldijk, in de samenwerking met Westeinde omgedoopt tot “Westdijk”, wat toch wat vriendelijker klinkt dan “Bobeleinde”, het heft nog volledig in eigen hand, en kan nog volop meestrijden voor de derde plek op dit onderdeel.

Alle deelnemers veel succes vandaag!

Dennis en Frank

 

Geplaatst op Geef een reactie

Buurtencompetitie : Bobeldijk doet goede zaken

Helaas kon de goede klasssering na twee rondes klaverjassen door “de groenen” niet worden vastgehouden in de laatste twee rondes. Bobeldijk eindigde uiteindelijk op een 6e plek op dit onderdeel.  Dat met dit resultaat toch een stijgende lijn werd ingezet bleek de dag erna. Op de onderdelen traptechniek (2e) en voetbalquiz (6e)  werd een flink aantal punten binnengehaald. Met een speciaal woord van dank voor Patrick, de “vreemde eend in de bijt” die met zijn voetbalkennis een flinke duit in ons zakje deed. Ondanks het feit dat het “juiste” antwoord op één van de petje op-petje af vragen volgens ons toch écht fout was (waardoor het volledige team in één keer kon gaan zitten), diverse deelnemers ineens wel héél veel sms-sjes leken te ontvangen, en één van de vragen alleen juist werd beantwoord door de deelnemer aan de quiz die het betrof kon worden gesproken van een zeer geslaagde avond. Zowel voor de organisatie (complimenten!) als voor de Bobeldijk.  Het gevolg : Bobeldijk kon afscheid nemen van de laatste positie. Een uniek moment, waar we trots op mogen zijn !

En het werd nog beter. Hedenavond werd, na twee eerdere verliespartijen tijdens de voetbalcompetitie, ééń van de kanshebbers op de eindoverwinning (Schuitenmaker) met soepel lopend combinatiespel door de gelegenheidscombinatie Westdijk (samenwerking Westeinde en Bobeldijk) niet eenvoudig, maar wel professioneel aan de “dijk” gezet. 2-0 winst.  In de 2e wedstrjid kon ook Kerkebuurt geen vuist maken.  Helaas verzuimden we zelf echter ook te scoren, met 0-0 als resultaat. Wederom een succesvolle avond, voor zowel Bobeldijk als Westeinde. Een “finaleplaats” voor plek 3 en 4 ligt volledig in eigen hand, als zondag de voetbaldegens zullen worden gekruisd met Oosteinde.

Morgen 3 nieuwe onderdelen ; tafelvoetbal, voetgolf jeugd en voetgolf volwassenen. Ook hierin zijn we creatief geweest. Diverse jeugdleden uit Hoorn hebben zich aangemeld en komen uit voor Bobeldijk.  Ook vanuit Engeland is een talentvolle deelnemer speciaal voor de gelegen heid overgekomen. Al met al belooft dit weer heel veel goeds. Naast dank daarom speciaal voor hen ; heel veel succes, en go for green!

Geplaatst op Geef een reactie

Bobeldijker klaverjassers maken hooggespannen verwachtingen waar?

De buurtencompetitie in het kader van het 80-jarig bestaan van VVB is inmiddels in volle gang. Geheel volgens verwachting en traditie neemt de Bobeldijk op dit moment de laatste positie in op de ranglijst.
Vanavond zou daar echter  best wel ‘ns een verandering in kunnen optreden, getuige deze tussenstand na 2 rondes klaverjassen. Met een knipoog naar het volslied, Bobeldijk gaat momenteel bovenal! Tot dusver maakt de kleine maar ervaren ploeg bestaande uit Arie, Gerjan, Vera, Theo, Bertus en Matt de hooggespannen verwachtingen -niet voor niets is op dit onderdeel de joker ingezet- volledig waar.
Toegegeven, er moeten nog twee rondes worden gespeeld, maar onderstaand unieke beeld willen we u niet onthouden….

Geplaatst op Geef een reactie

Buurtencompetitie Berkhout 80

Het is bijna zover!  De buurtcompetitie in het kader van 80-jarig bestaan van voetbalvereniging Berkhout trapt komende zaterdag af met de Sport & Prestatiedag voor de jeugd.

Voor de Bobeldijk bleek het helaas niet eenvoudig om de diverse onderdelen te “bemensen”. Op een aantal onderdelen hebben we daarom voor een creatieve oplossing gekozen. Zo zijn we voor het buurtvoetbal een samenwerking aangegaan met het Westeinde, en voor de onderdelen tafelvoetbal en voetgolf jeugd wordt de Bobeldijk aangevuld met enkele jeugdleden vanuit Hoorn. Het is daarom niet verwonderlijk dat teambuilding een belangrijk speerpunt vormt van beide captains 🙂

Na lang beraad hebben beide coaches ervoor gekozen om de joker in te zetten op het team met de meeste ervaring : klaverjassen. De verwachting is dat deze groep uitstekend tegen de opgelegde druk is opgewassen ; sterker nog de prestaties zullen nóg beter zijn omdat met het mes op tafel om dubbele punten wordt gespeeld!

Of deze oplossingen tot een beter sportief resultaat op de eindrangschikking zullen leiden is natuurlijk nog wel de vraag. Zeker is wel dat het niet slechter kan zijn dan de afgelopen edities. Immers, nog nooit is de Bobeldijk verder gekomen dan de positie van “hekkensluiter”, hoewel het de laatste keer wel héél weinig scheelde…..

Tot zover de bespiegelingen. Nu even praktisch : de deelnemers “Bobeldijk” ontvangen binnenkort hun “persoonlijke” rooster in de brievenbus én via de mail. Voor de groene shirts wordt gezorgd. Een kwartier vóór aanvang van je eerste onderdeel kun je dat ophalen bij één van de coaches. Iedereen houdt dan zijn eigen shirt t/m zijn laatste onderdeel in bezit en levert het daarna weer in. Voor het voetbal betekent de samenwerking met Westeinde overigens dat de ene keer in de kleuren van Westeinde wordt gespeeld (wit) en de andere keer in het groen van Bobeldijk.

Voor degenen die willen komen aanmoedigen, of gewoon een kijkje willen nemen staan hieronder de verschillende onderdelen, data en tijden :

Dag Tijd Activiteit
Zaterdag 19 mei 10.00 uur Sport- en prestatiedag jeugd
Dinsdag 22 mei 18.45 uur Buurtvoetbal (ronde 1 en 2)
Woensdag 23 mei 19.30 uur Klaverjassen
Donderdag 24 mei 19.00 uur
20.30 uur
Traptechniek (5 onderdelen)
Voetbalquiz
Vrijdag 25 mei 18.45 uur Buurtvoetbal (ronde 3 en 4)
Zaterdag 26 mei 13.00 uur
15.30 uur
19.00 uur
Tafelvoetbal jeugd
Voetgolf jeugd
Voetgolf
Zondag 27 mei 12.30 uur Buurtvoetbal (ronde 5 en 6)
Prijsuitreiking en feest

Meer informatie op www.vvberkhout.nl

Iedereen veel plezier en succes toegewenst!

Geplaatst op Geef een reactie

Buurtcompetitie : nieuwe ronde, nieuwe kansen!

2007. Voetbalvereniging Berkhout bestaat 75 jaar en pakt groots uit met een fantastisch georganiseerde buurtcompetitie. Als kleinste buurt weet Bobeldijk op veel fronten goed partij te geven, maar komt onderaan de streep nét iets tekort om de traditionele laatste plek te ontlopen.

Inmiddels zijn we 5 (!)  jaar verder. De voetbal bestaat nu 80 jaar, en pakt opnieuw uit met een feestweek en buurtcompetitie in de week van 19 t/m 27 mei. Iets kleiner van opzet dit keer, maar met een aantal nieuwe onderdelen.

Een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor de Bobeldijk!

Buurtcaptains Dennis en Frank (en op de achtergrond Marco) starten in deze periode met de voorbereidingen. Als eerste kun je nog deze week een aanmeldingsformulier in uw brievenbus verwachten. Knalrood, dus dat kan niet missen!

Iedere Bobeldijker,  en  ex-Bobeldijker kan eraan meedoen, dus maak je keuze en meld je aan! Het belooft een geweldige week te worden!