Geplaatst op 1 Reactie

Waar is de hamer !?

hammer-33617_640Heeft iemand een suggestie waar de grote houten hamer van René Staal na het feest terecht gekomen kan zijn?

Reactie graag naar bobeldijk650@gmail.com

Geplaatst op 3 Reacties

Gezocht : Legerkisten

In de mailbox onderstaande verzoek. Natuurlijk willen we dat…bij deze :

legerkisten-500x500Hoi Groeten,

wil jij het volgende voor mij op “groeten “plaatsen:

Wim zoekt voor zijn toneelrol een paar legerkisten maat 46 of 47.
Op zaterdag 9 en zondag(middag) 10 februari hebben we uitvoering van het toneelstuk “Bajesbonje”
Stoere zwarte (motor) laarzen is ook goed.
Wie o wie leeft er op de Bobeldijk op grote voet en wil zijn kissies een paar dagen uitlenen voor dit goeie doel??

Natuurlijk nodigen we ook alle Bobeldijkers uit om te komen kijken naar dit hilarische blijspel.

Mijn hartelijke dank,

groeten Annet

Voor de volledigheid, Annet is Annet Staal, Bobeldijk 103

Geplaatst op 2 Reacties

Volkslied

Een tijdje geleden heeft groeten een berichtje geplaatst met een kopietje van de tekst van het Bobeldijker volkslied, met daarbij een aantal vragen. Goed nieuws! Samen met de eerder gegeven reacties maakt de vandaag van Tiny Yff ontvangen bladmuziek de antwoorden compleet. Bedankt voor alle bijdragen!

De uitdaging is nu natuurlijk om een aantal muzikale talenten uit te dagen om dit lied op originele wijze te vertolken…….wie durft!?

19-2  Hallo, A.u.b. de Volkslied van Bobeldijk van *ons Volkslied*. Veel plezier met de voorstelling. De hartelijke groeten van Marianne en Ton

Geplaatst op 11 Reacties

Bobeldijk gaat Bovenal !

Via Jan Peereboom kwam de volgende vraag binnen.

Op bovenstaande scan staat (weliswaar een beetje vaag, maar het is toch echt waar) het volkslied van Bobeldijk! Volgens wijlen mevrouw P. Langereis-Kistemaker, weduwe van Dirk Langereis de smid te Bobeldijk (nr. 95) (“Pietje van de smid”), is het lied -voor zover bekend- gemaakt door iemand die toevallig in Bobeldijk was (een passant, seizoenswerker, o.i.d. ????????). Is er iemand die weet wie dat geweest is? We horen het graag!

En als we dan toch bezig zijn, beschikt iemand over de bladmuziek?

Geplaatst op Geef een reactie

Herinrichting Bobeldijk : OPROEP !

Beste Bobeldijkers,

Gemeente Koggenland heeft op haar website http://www.koggenland.nl/bobeldijk de concept plannen/tekeningen geplaatst voor de inrichting van de Bobeldijk.
De gemeente roept bewoners op om via het forum op deze plannen te reageren. Diverse Bobeldijkers hebben dit inmiddels gedaan.

Het comitee wat al “enige tijd” actief is om verkeersdrukte te verminderen en veiligheid te vergroten is blij dat er nu beweging in de zaak lijkt te komen. En hoewel de werkgroep het afsluiten van de bobeldijk tijdens s’ochtend en avondspits nog steeds de beste oplossing vindt kan zij zich op hoofdlijnen prima vinden in de voorgestelde aanpak. Natuurlijk zijn er verschillende individuele aanpassingen wenselijk, daarom is het goed om te lezen dat gemeente zo veel mogelijk rekening tracht te houden met de diverse (individuele) belangen.

De werkgroep roept u dan ook dringend op om een kijkje te nemen op de website van de gemeente, en te reageren op de voorgestelde plannen t.a.v. de inrichting van de Bobeldijk. Dit kan nog tot uiterlijk 30 september. Klik hier om naar de site van de gemeente te gaan.

Omdat we niet beschikken over de emailadressen van iedere Bobeldijker en het comitee graag iedereen zou willen bereiken verzoeken we u om dit verzoek aan zoveel mogelijk buren en andere bobeldijkers door te praten, mailen etc. Kortom, ZEGT HET VOORT !

Via www.groetenuitbobeldijk.nl houden we u op de hoogte

Comitee Bobeldijk Veilig