Geplaatst op Geef een reactie

IJsvereniging, bericht van de voorzitter

IMG00058-20091218-0855

Beste Bobeldijkers , leden van de vereniging

We hebben een feest mogen houden voor alle inwoners van ons 650 jarige dorp en haar leden.
Het was een prachtige middag met ontspanning en brainstormen op de fiets , strijd, behendigheid, evenwicht op land en water en vooral gezelligheid in en rond om de tent.Tijdens de koffie met wat lekkers kon iedereen nog even na denken over de fiets puzzel.
De felicitaties gaan naar Nies van der Pal, winnaar van 32 vragen over Bobeldijk
En naar het team Purple Rain met hun 1e plaats in de 6 kamp.
Ieneke van Veen en haar team heeft het allemaal kunnen bekijken van uit de zonnestoel en hoefde niet in actie te komen als EHBO er. Zelfs de kruiwagens hebben het water niet geraakt, en is iedereen droog over gekomen
Het kloeten was ook een succes, zonder maritieme contacten met de wal kwam de skuit weer veilig bij de loopplank aan.
De 6 kamp sloten we af met een heerlijke bbq, glaasie en achtergrond muziek van
DJ de buren ( David ).

Willen we de volgende mensen hartelijk bedanken voor het slagen van dit feest !
Firma Nobel,Stichting 650 jaar Bobeldijk, de EHBO, fam Veenstra, firma Schagen , de nieuwe toekomst Zuidermeer, team frank Langedijk van ’t scharrelhoekie ,Loos cacao, Arie Spil, David Keesom, en de vele vrijwilligers voor hun inzet en medewerking ….. en o ja het KNMI uit de bilt .
Hopende dat jullie allen hebben genoten aan de slimtocht .

Het volgende….

Was dit als voorzitter van de ijsvereniging mijn laatste optreden, zijn we op zoek naar een nieuwe bestuurder voor deze gezellige, actieve club.
We zoeken een persoon die niet perse (scheve) schaatsen rijd.
Nieuwe ideeën inbrengt en creatief is op of rond onze Slimtocht in winter en of zomer.
Het leuk vind om de saamhorigheid op ons dorp te behouden.
Ben je bereid om in de snert pan te roeren en een warme straal chocomel te schenken ! Dan kan je je aanmelden bij Herm, die je na selectie de voorzittershamer zal overhandigen .

Hartelijke sportieve groeten van Margret, Erik, Raymond, Cees, Cora Hans en Herm .

Geplaatst op Geef een reactie

Vragen fietspuzzeltocht

Zoals beloofd in een vorig bericht hierbij de vragen van de fietspuzzeltocht. Ook te beantwoorden zonder fiets. Veel succes!

[gview file=”http://groetenuitbobeldijk.nl/wp-content/uploads/Fietspuzzeltocht-vragen.pdf”]

Geplaatst op 2 Reacties

Feestje van IJsvereniging Bobeldijk

logo ijsverenigingHet houdt maar niet op dit jaar…. Afgelopen zondag organiseerde IJsvereniging Bobeldijk een gezellige middag aan en op (en ook zelfs in) de Slimtocht voor haar leden én de Bobeldijkers. Want, zoals in de uitnodiging stond, er wordt niet gegokt op een ijsvloer in het jubileumjaar, maar juist op een mooie nazomerdag om een aantal “spetterende” activiteiten te organiseren. Te beginnen met een fietspuzzeltocht waarbij aan de hand van een aantal cryptische omschrijvingen en namen van woningen de namen van inwoners moest worden achterhaald (Groeten vraagt nog om een kopietje om hier te plaatsen, dus die houdt u nog tegoed). Vervolgens werd een “zeskamp” gehouden, met o.a. de onderdelen rupsbandlopen, zaklopen, kloeten en zo-snel-mogelijk-met-een-kruiwagen-over-een-plankje-over-de-Slimtocht-naar-een-ponton-lopen-omkeren-en-weer-terug-lopen.

Uiteraard won het beste team (paars:) en waren er geen verliezers. Na de barbecue -uitstekend verzorgd door fa. Langedijk- en de nodige versnaperingen (alle vrijwilligers bedankt!) werd het aan het begin van de avond tijd om de tent weer op te breken. Letterlijk ; onder het mom van vele handen die licht werk maken. En dat was maar goed ook ; de volgende dag regende het pijpestelen.

De gezellige middag was het laatste kunstje van voorzitter Herman. Onder luid applaus werd hij bedankt voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme over de afgelopen jaren.

Natuurlijk was ook onze Bobeldijker huisfotograaf Ton Koortens aanwezig. Hieronder zijn fotopresentatie, de film volgt ongetwijfeld ook binnenkort. Namens Ton, veel plezier met de diavoorstelling.

Geplaatst op 1 Reactie

Zat. 11 april 2015 presentatie Jaarboek HKBB

Het is bijna weer zover, de presentatie van het Jaarboek 2014. Zaterdag 11 april a.s. wordt het eerste exemplaar aangeboden aan… In het boek onder andere ruim aandacht voor het bloemcorso, het meest gefotografeerde evenement in ons dorp. Ook verhalen over bodedienst Broer Meijer, de Nederlands Hervormde Dameskrans, smederij Nic Graftdijk en interviews met onder andere juf Thea Zijp, al ruim 40 jaar verbonden aan de Geert Holle-school.

En behalve het traditionele jaarboek hebben wij dit jaar nog een extra uitgave. Wat dat is, blijft nog even geheim.

Dit jaar vindt de presentatie plaats in het prachtig gerenoveerde café/dorpshuis De Ridder (ook hierover een fotoreportage in het boek).

Om 15.00 uur start het programma, vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. We hopen u te mogen begroeten. Tot dan!