Boerenlandpad Bobeldijk parel in wandelnetwerk

Afwisseling, dat is wat wandelaars zoeken. Een verharde ondergrond in stedelijk gebied, onverhard in de natuur. Maar het leukste is toch een wandeltocht over een boerenlandpad, het liefst met overstap.
Het wandelnetwerk van Noord-Holland biedt genoeg afwisseling in zowel omgeving als in verharde en onverharde paden maar boerenlandpaden zijn minder talrijk. Daarom staan het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Koggenland er graag bij stil dat het boerenlandpad in de Bobeldijkroute nu voor het publiek is opengesteld.

Bij de realisatie van het wandelnetwerk was de Bobeldijkroute een route die door omstandigheden wat meer tijd vroeg. De route kwam mede tot stand in goede samenwerking met de familie Dekker die het boerenlandpad openstelde voor het publiek. Ook kan door de aanleg van een duiker nu de brede Slimtocht overgestoken worden, een van de grote watergangen in het gebied. De Bobeldijkroute voert verder langs een waterberging van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en over het genoemde schitterende boerenlandpad langs de Veersloot.

Het boerenlandpad bij Bobeldijk is onderdeel van het wandelnetwerk Westfriesland en is mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Holland.

De Bobeldijkroute is ongeveer negen kilometer lang en te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl. Het pad is onderdeel van de paarse route die begint bij startpunt Zuidermeer.

Bron : Recreatieschap Westfriesland

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Bertus schreef:

    Dank aan de familie Dekker dat ze deze unieke wandelroute mogelijk maken. Ook het pad door de waterberging Veersloot is bijzonder, met o.a. een kolonie visdiefjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.