Naamgeving Station Bobeldijk

Zoals bekend werd even voor 1900 de spoorlijn Hoorn-Alkmaar in gebruik genomen met te Bobeldijk een echt station, waar ook de produkten van de tuinders uit de omgeving op het spoor konden worden gezet.
Op 8-1-1900 diende de burgemeester van Berkhout het volgende verzoek in bij de directie van de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij:

Gezien de vele klachten van ingezetenen wil ik U verzoeken om de naam station Bobeldijk te wijzigen in die van Bobeldijk-Berkhout of liever nog Berkhout-Bobeldijk, daar Berkhout toch de hoofdplaats is. Met het oog op de in bloei toenemende groenteteelt achten B en W de naamsverandering, ook voor het buitenland, van groot belang. Wanneer deze wijziging uw goedkeuring mocht kunnen wegdragen dan zullen de bewoners van Berkhout zeker niet minder sympathie voor het station gevoelen dan de bewoners van het gehucht Bobeldijk.

Bron: Westfries Archief, Toegang 1322, inv.nr.213 (Uitgaande) Brievenboek

Jan Peereboom

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Blijkens de beschrijving op Stationsweb is het sinds 1900 kennelijk toch Bobeldijk-Berkhout geworden, zie http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=bobeldijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.