Slagterslaan 47(?)

Hallo,

Ik heb foto’s van een eenvoudig huisje wat stond aan de Slagterslaan 47 (??) te Bobeldijk of Berkhout. Volgens Co Beemsterboer uit Berkhout stond het in Bobeldijk, vlakbij het Klompemaekerspad.
Het huisje is van 1927 tot waarschijnlijk begin jaren 50 van de vorige eeuw bewoond geweest door mijn oud-tante Hendrika van Bakel. Zij was getrouwd met Fred(erik) Visser, geboren op 5 mei 1873 te Berkhout, overleden op 22 november 1941. Hij was de zoon van Jan Visser, winkelier, en Aaltje de Jong. Op 4 februari 1927 is Fred(erik) weer ingeschreven in de gemeente Berkhout,  toen kwam hij terug uit Amerika. Als beroep wordt vermeld “rentenier”.
Uit een eerder huwelijk met Dieuwertje van Deutekom was er een zoon, Ebbo.

Het huisje aan de Slagterslaan is inmiddels gesloopt, waarschijnlijk begin 2010.

Ik hoop dat ik er reacties op krijg. Ik zou graag meer van de familie Visser willen weten.

groet, Nel Bakker

NB Foto’s 66 en 67 in Bobeldijk in Beeld

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. M. Langenberg schreef:

  Wat leuk! Dat was ons huis toen nog met portiek en idd nummer 47. In oktober 2009 is het gesloopt. We hebben er gelukkig foto’s van kunnen maken, de 1e steen is gelegd door N.P. Blokker op 21 februari 1921. Toevallig het geboortejaar van mijn vader, die in februari 2009 helaas is overleden. Mijn vader werd verliefd op het huis, toen hij vanaf Bobeldijk over de Slagterslaan naar school in Berkhout liep en dacht als ik daar toch eens zou kunnen wonen.. Van de familie Visser weet ik niets, sorry!

 2. Jan Peereboom uit Berkhout schreef:

  Slagterslaan 47 Aanvullende informatie

  31-12-1920 (not.H.J.J.Verhoeff te Avenhorn)
  verkoopt Dingnum Broer Dirksz, landbouwer te Bobeldijk
  aan Dirk Blokker Klaasz, caféhouder te Bobeldijk, voor F2550,=,
  – een perceel bouwland, groot 3830 m2, sectie C 627, gelegen aan de Slagterslaan te Bobeldijk.
  Op 21-2-1921 legt N.P.Blokker, oud 14 jaar, en zoon van Dirk B. (voornoemd) de eerste steen van het huis.
  Op 13-10-1926 overlijdt Dirk Blokker en zijn weduwe Jantje Gool laat dan op 8-12-1926 (not.H.J.J.Verhoeff te Avenhorn) het huis openbaar verkopen op een veiling in het café van de heer Vlam te Bobeldijk.
  Voor F6100,= wordt eigenaar Frederik Visser Jansz, schilder te Amsterdam. Hij gaat er wonen met zijn vrouw Hendrica van Bakel. Zij wordt eigenaar als haar man op 20-11-1941 overlijdt.
  Op 7-7-1948 (not.A.T.Wit te Avenhorn) verkoopt Hendrica, inmiddels weer wonende in Amsterdam, het huis aan Jacob Langenberg, landbouwer te Bobeldijk.
  Ik vermoed dat hij het huis kocht voor zijn zoon Pieter L., die omstreeks die tijd wel getrouwd zal zijn, maar dit is na te vragen.
  In 1926 wordt het perceel nog omschreven als woonhuis en bouwland. In 1948 is dit: huis, schuur, kippenhokken, erf en bouwland. De schuren/kippenhokken zijn gebouwd in de periode 1932-34.

 3. Rene Blokker schreef:

  Wat een toeval, deze informatie, ik ben de zoon van N.P.Blokker en zijn vader was Dirk Blokker getrouwd met Jantje Gool.
  Er ging altijd een verhaal dat Dirk Blokker een uitspanning of cafe had
  in Wognum Bobbeldijk of Berkhout.
  Wie weet meer over deze familie????
  Graag tot horens

 4. Nel Bakker schreef:

  @ Jan Peereboom te Berkhout:
  Heel hartelijk bedankt voor deze informatie. Heel waardevol. Helaas heb ik, tot nu toe, nog niet kunnen vinden wat er is gebeurd met de zoon van Fred Visser, Ebbo. Maar deze informatie is erg welkom!

 5. Nel Bakker schreef:

  Uit de archieven van de militie registers heb ik opgemaakt dat Ebbo niet de zoon van Fred Visser is maar zijn broer.

 6. Nel Bakker schreef:

  Ebbo Visser was getrouwd met Antje Langenberg, op 2-9-1917 met Antje Langenberg, dochter van Pieter Langenberg en Niesje Vos. Zij is geboren 8-5-1892. Ebbo en Antje hadden een zoon, Jan, die op 22-jarige leeftijd overleed op 22-4-1942.

 7. Peter Wester schreef:

  Dag Nel,

  Frederik, Ebbo, Steven ( x Jantje Bakker) en Catharina (x Dirk Klaij) waren kinderen van Jan Visser en Aafje de Jong. Stam jij van een van deze kinderen af? Jan kwam uit Spanbroek was de zoon van Jan Visser x Catherina van Soelen.

  MVG Peter Wester BEUNINGEN OV

 8. Nel Bakker schreef:

  Hallo Peter,

  Ik stam niet af van de familie Visser. Fred(erik) Visser was getrouwd met een oud-tante van mij. Na de dood van Fred en de dood van haar zuster (mijn oma) trouwde zij met mijn opa, om “economische” redenen. Ik weet niets van de familie Visser maar ik kwam vaak langs het huisje aan de Slagterslaan. Vandaar mijn zoektocht.
  Van Steven en Catharina wist ik niet. Kan jij me meer over de familie Visser vertellen?

  Groet,
  Nel

 9. Rene Blokker schreef:

  Beste allemaal,
  Is er een foto van het leggen van de 1e steen door N.P. Blokker?
  Dit was nl. mijn vader zie je.
  Graag jullie medewerking in deze.
  Rene Blokker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.