Bobeldijk 67 “Koster & Kattenboot”

Fragment van een mailtje in de onze mailbox. Steeds meer mensen weten de weg naar Groeten uit Bobeldijk te vinden, en leveren oude foto’s en verhalen. Zo ook Wim Koster, oud bewoner van wat later “de kattenboot” werd, en inmiddels gesloopt, nummer 67. Ook in deze mail weer een aantal namen die ook al in het fotoarchief opduiken. 

Goedenmiddag Groeten,

Belofte maakt schuld! Het heeft even geduurd, maar ik heb de foto toch gevonden.

Dit betreft Bobeldijk 67, naast de fabriek. Dit was mijn ouderlijk huis, ik woonde hier vanaf 1945 tot 1969. De kleinere foto is van juni 1966, de grotere van ongeveer 1975 (zie foto-archief), kort nadat mijn ouders het huis hadden verkocht aan de Stichting Kattenboot in Amsterdam. Nadat het was verkocht is het een kattenpension geweest, heeft verschillende eigenaren gehad, is slecht onderhouden en is enkele jaren terug gesloopt. De recente geschiedenis zal jij overigens beter weten dan ik, we komen nog wel regelmatig in Bobeldijk maar zijn uiteraard niet op de hoogte van de opvolgende eigenaren van de huis.


De derde foto maakte ik in juni 1966 vanuit onze voortuin in oostelijke richting (richting café). In het eeste witte huis, bijna niet te zien door de boom, woonde destijds Meindert Kamminga (en tante Ma) van de Végé-winkel, daarnaast Jaap Langenberg met Ma Moeijes (de ouders van Piet Langenberg van de Slagterslaan), daarnaast woonde vroeger Klaas Mienes en zijn vrouw, in 1966 echter jongere mensen, maar de naam daarvan weet ik zo niet meer. Daarnaast de familie Wim Peereboom.
De huizen van Cor Klok en Matt Schuitemaker zijn door de bomen niet te zien, de werkplaats van Klok BV was er toen nog niet, en het laatste gebouw is het café.
Overigens is deze laatste foto misschien niet zo geschikt om op de site te plaatsen, maar ik vond het toch wel leuk om aan jou te laten zien, het is ook jullie buurtje!

Vriendelijk groet,

Wim Koster

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Diana Ursem de Jong schreef:

  Hallo,

  Wat leuk om die foto`s te zien, ik heb daar jaren tegen over gewoond en hebben daar eigenlijk helemaal geen foto`s van.
  De laatste foto vind ik helemaal leuk omdat wij sinds 5 jaar weer in Bobeldijk wonen enons huis er op staat.
  Vroeger dat ik hier woonde woonde mevr. Langeberg in dit huis.
  Leuk om te zien de foto`s
  Bedankt.
  Diana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.