Wandeltocht door Bobeldijk

De vijfde versie van de wandelmarathon van Hoorn heeft zondag 15 mei plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 10.5. 21 en 42 kilometer. Gratis parkeren kan op de P. in het Julianapark: de Nieuwe Wal 2, 1621 MB in Hoorn.

De wandeltochten starten vanuit de kantine van voetbalvereniging Hollandia. Via het Julianapark wandelt men langs het IJsselmeer met uitzicht op de oude havens van Hoorn. Verder over de Zeedijk en via de Westerdijk gaat de route langs de nieuwe parkschouwburg, Hoorn uit. Daarna over de kruin van de dijk richting Scharwoude naar het Dwaalpark. De 42 kilometer wan-delaars gaan via Schardam door Etersheim naar de Etersheimer Molen om de tweede stempel op te halen bij bezoekerscentrum ‘De Breek’, genoemd naar een vroegere dijkdoorbraak. Door Oosthuizen en de Beets langs prachtige ringvaarten, op naar Oudendijk.

De 21 kilometer route splitst zich van de 42 kilometer af bij Schardam en komt via Oudendijk weer samen bij het 42 kilometer traject. Nog even door de dorpen Grosthuizen, Berkhout en Bobeldijk. Het klompenmakerspad brengt de wandelaar weer terug in Hoorn.

De finish is op het Kerkplein. Bij Eet- en Bieren Café de Beiaard krijgt men een aankomstdrankje en bij inlevering van de stempelkaart een welverdiende medaille. De korte route van 10,5 kilometer gaat naar tennisvereniging de Hulk in het Dwaalpark en weer naar de binnenstad van Hoorn, een echte familiewandeling.

De 42 kilometer start tussen 07.00 en 08.00 en het inschrijfgeld bedraagt e. 8,50. De 21 kilometer vertrekt tussen 08.00 en 11.00 en kost e. 7,50 . De 10,5 km start tussen 10.00 en 11.00 en kost e 5,- . Onderweg op de stempelposten is voldoende water en fruit. Voor deelnemers die hun tocht vol-brengen, ligt een medaille klaar. Kinderen en jongeren onder de 17 jaar betalen e. 1,50. Na-inschrijven kan meer kost 1 euro extra.

Aanmelden kan via: http://www.wandelmarathonhoorn.nl of info@sportwandelschool.nl of via 0229-239447.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.