Sluimeren

Het is waar ; groetenuitbobeldijk leidt momenteel een sluimerend bestaan. Weinig nieuwe berichten de laatste tijd, ook van de kant van “de redactie” weinig tijd om er actief mee bezig te zijn. En toch, kijkend naar de aantallen bezoekers, wordt de site nog steeds zeer regelmatig bezocht door een grote groep geïnteresseerden.

En ook zo af een toe een mailtje met Bobeldijks nieuws. Bijvoorbeeld van Gerlof, hij wijst ons op een linkje naar wat luchtopnames gemaakt met een radiografisch vliegtuigje :  http://www.youtube.com/user/100verm#p/u/0/ElAae1NBrgM Zelf ook even gekeken natuurlijk en als ruw materiaal heel erg leuk. Misschien dat de maker ervan met wat knip en plakwerk een mooie samenvatting zou kunnen maken van de mooiste beelden van het dorp?

Of een schets uit het beeldkwaliteitsplan, opgesteld t.b.v. de bouw van volledig nieuw agrarisch bedrijf aan de Veldhuizerweg :

 

Of de recentelijke presentatie van het eerste jaarboek van de “Historische Kring Bobeldyck en Berckhout” meer hierover is te lezen op http://www.echo.nl/wf-ko/buurt/redactie/1158830/historie.berkhout.in.jaarboek/

Om nog maar te zwijgen van het feestje van de IJsclub op 16 april j.l. Zo’n beetje het hele dorp liep uit om weer eens over van alles en nog wat bij te kletsen onder het genot van een stamppot, een potje kezen en uiteraard de nodige liquide middelen. En dat allemaal onder de bezielende muzikale omlijsting van de enige en beste rockband die Bobeldijk rijk is, “Kind Regards” (from Bobeldijk?), waardoor ook nog de voetjes flink van de vloer gingen.  Op de zondag die erop volgde gebeurde er niet veel in het dorp…. Zijn er trouwens foto’s van deze avond?  Misschien leuk om de aardigste ervan binnenkort te plaatsen op “groeten”?

De gemeente Koggenland schijnt in het diepste geheim een aanpak voor onderhoud en verkeersveiligheid voor de Bobeldijk te hebben ontwikkeld. Op vragen vanuit de initiatiefgroep wordt zeer terughoudend gereageerd ; eerst moet er overeenstemming zijn met het Hoogheemraadschap. Als alle plannen klaar zijn is het vervolgens tijd voor inspraak van de lokale bevolking.  Groeten heeft het woord inspraak bij van Dale nagevraagd : in·spraak de; v(m) de mogelijkheid om zijn mening te laten horen. Tsja, daar schieten we niet veel mee op, aangezien er niets staat over wat er met deze mening gedaan zal worden.

Maar goed, tenslotte nog een kleine greep uit de krantenknipsels van de afgelopen tijd : de ambulance moest een keer naar Bobeldijk uitrukken, Jannie van der Wel deed mee aan de kunstroute, werd er een (zeer!?) korte verkeerscontrole gehouden (“Op donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur hield de politie een korte snelheidscontrole op de Bobeldijk in Berkhout. Een 20-jarige man uit Hoorn bleek op zijn bromfiets te hard te rijden. De bromfiets werd door de politie meegenomen en onderzocht op een rollentestbank. Hier bleek de constructiesnelheid 67 km per uur te bedragen. Bij verdere controle constateerde de politie gladde banden, een wit achterlicht en defecte richtingaanwijzers”)

Ook de nazaten van Freek en Froukje Smit (foto 45 in het fotoalbum) stuurden een berichtje met een aantal aanvullingen op de tekst bij de foto.  Ook anderen reageerden en sturen foto’s die binnenkort zullen worden toegevoegd.

Ook de vroegere kegelbaan staat al een tijdje te koop. Waren er niet enkele initiatiefnemers op zoek naar een lokatie voor een buurt cq. dorpshuis? Het is maar een idee…

Tot zover deze korte update,  foto’s (nieuw als oud),  wetenswaardigen, maar ook aankondigingen van activiteiten van bijvoorbeeld -ik noem maar iets- een brocante markt blijven van harte welkom.

Hartelijke groetenuitbobeldijk

 

Dit vind je misschien ook leuk...