Windturbines : Brief aan Raad en College

WindTurbinesKoggenlandOnderstaande brief is afgelopen weekend afgeleverd bij gemeente Koggenland :

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

en de Gemeenteraad van Koggenland

Betreft: Inspraakprocedure met betrekking tot het voornemen windturbines te plaatsen tussen Berkhout en Bobeldijk

Berkhout, november 2014

Geacht College en Leden van de Gemeenteraad,

Namens bewoners van Berkhout en Bobeldijk brengen wij het volgende onder uw aandacht.
Vrijwel niemand van de bewoners wist dat tussen 22 september en 7 november 2014 een plan met bovengenoemd voornemen ter inzage was gelegd. Bij toeval kwam iemand even vóór het verstrijken van de termijn er achter. Vervolgens werden 250 huishoudens gelegen aan Kerkebuurt, Westeinde en Bobeldijk, door middel van een flyeractie gealarmeerd, met als resultaat dat 231 huishoudens tegen dit voornemen verzet hebben aangetekend. Deze handtkeningen zijn verstuurd naar het Provinciaal Bestuur.

Het verzet tegen windmolens in dit gebied is gebaseerd op de volgende argumenten:
Het prachtige landelijke uitzicht, kenmerkend voor dit gebied, zal tot het verleden behoren. Wij beschouwen windmolens ( bovendien met groottes waarover gespeculeerd wordt in de media en publicaties) in dit gebied op geen enkele manier acceptabel. Plaatsing staat gelijk aan een totale vernietiging van dit landschap. Windturbines veroorzaken 24 uur per dag, 7 dagen per week geluidoverlast en daarnaast enorme slagschaduwen en lichtflitsen. Dit alles zal bewoners permanent grote ergernis geven. In een documentaire over het milieu / gezondheidsprobleem van
Laag Frequent Geluid wordt gesproken van ‘Wonen in het paradijs, leven in de hel’.
De ± 215 woningen met uitzicht op windturbines zullen enorm in waarde verminderen. De verkoop ervan zal zeer bemoeilijkt, zo niet onmogelijk, worden. Hierdoor zullen veel bewoners in zeer ernstige financiële problemen komen.
Momenteel staan 20 van die 215 woningen te koop. 

Voor een dergelijk plan, dat zo’n essentiële blijvend negatieve invloed heeft op het leven van zoveel bewoners is het ons in ziens volstrekt onvoldoende daaraan alleen in regionale kranten ruchtbaarheid te geven. Slechts een advertentie, waarin gemeld werd, dat men zijn zienswijze kenbaar kon maken. Hoe konden bewoners bevroeden, dat het hier om hun dorp Berkhout-Bobeldijk zou gaan? Dat dit zo’n belangrijke kwestie zou kunnen zijn? Het Provinciaal Bestuur maar zeker ook het Gemeentebestuur hebben naar onze mening verzuimd alle betrokken bewoners tijdig, rechtstreeks en adequaat op de hoogte te stellen.
Hoogachtend, namens bewoners van Berkhout/Bobeldijk

R. Hellingman, Kerkebuurt 192 1647 MG Berkhout
H. Coebergh, Kerkebuurt 191 1647 MG Berkhout
J. Knoop, Westeinde 281 1647 MN Berkhout
I. van Veen, Bobeldijk 60 1647 CH Berkhout

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.