Uur van de waarheid

logo mallemolenBeste mensen,

Op 2 maart is de laatste vergadering van Provinciale Staten vóór de verkiezingen. Zoals afgesproken in de commissievergadering van 12 februari ligt er nu een concreet voorstel om het windmolenplan aan te passen. Belangrijkste punt is om de minimum afstand tot woningen te stellen op 600 meter. De consequentie wordt ook genoemd: er kunnen dan geen windmolens komen in de strook Bobeldijk-Spierdijk-De Goorn-Berkhout en Koggenland wordt afgevoerd van de bijbehorende kaart. Hiermee zou een fout worden rechtgezet: zoals door ons betoogd op 12 februari is ons gebied op onjuiste gronden in de plannen terecht gekomen.
Dit voorstel moet nog wel worden aangenomen! Kom daarom op maandag 2 maart opnieuw naar het provinciehuis in Haarlem, Dreef 3. Aanvang van de vergadering is 13.00 uur en de verwachting is dat het agendapunt Wind op Land vrij snel aan de orde komt. Parkeren kan onder het gebouw.
Het belooft een volle bak te worden in Haarlem. Onze buren in de dorpen van de gemeente Medemblik zijn ruw wakker geschud en reageren terecht woedend dat zulke ingrijpende plannen niet behoorlijk worden gecommuniceerd. Ook zij strijden voor hun mooie leefomgeving en voor het landelijke Noord-Holland. Van het grootste belang blijft daarom dat locaties die veel geschikter zijn dan de onze – en die zijn er voldoende – alsnog op de kaart worden gezet.
De raamposteractie is een ongekend succes. Overduidelijk is dat het draagvlak voor megawindturbines volledig ontbreekt. Dat was al mooi in beeld gebracht door RTVNH: http://www.rtvnh.nl/nieuws/159030/massaal-raamposter-protest-tegen-windmolens
Nog wat uitgebreider door 1 van onze inwoners: http://www.youtube.com/watch?v=LiqZn274J9M&authuser=0
Onze voorbereidingen voor 12 februari zijn ook uitgezonden: http://www.rtvnh.nl/nieuws/159863/mallemolens-draaien-door-quotwindmolens-neequot
Tot ziens in Haarlem!
Actiegroep MALLEMOLENS
Gonnie Leistra
Ineke van Veen
Martijn Raimond
Hans Schilder
Gerard van Lint
Hans Coebergh
Jan Steenhart
René Hellingman
Bertus Pater

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.