Impressie weidewandeling

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het was een prachtige dag. Ongeveer 100 Bobeldijkers wandelden in een heerlijk voorjaarszonnetje door de weilanden ten noorden van de Bobeldijk. Het “buitendijkse” land op de grens van de waterschappen Westerkogge en de Vier Noorder-Koggen. Land en dijken die beide waterschappen eigenlijk niet wilden beheren ; eeuwenlang is er ruzie over gemaakt. (zie het boek “Uit de historie van Berkhout, het hoofdstuk “Grensschermutselingen”, pg. 125 e.v.)

Onderweg een oversteek per boot, een tussenstop ter versterking van de inwendige mens in de prachtige, bijna tropische binnentuin van Gerlof Bottema, en bij terugkomst op het bedrijf van Ditmer Koster een zeer onderhoudende en leerzame lezing van bioloog Nico van Straalen over de “vruchtbare :)” Bobeldijkse bodem en haar bewoners.

De middag was heel snel voorbij,  Ton Koortens maakte onderstaande impressie. De film volgt uiteraard ook …

Wandeltocht 22-3-2015

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.