Verslag overleg Veilige Bobeldijk

Op 11 januari 2010 heeft de werkgroep ‘Veilige Bobeldijk’ wederom een overleg gehad met diverse instanties over de veiligheid op de Bobeldijk. Dit overleg heeft plaats gevonden op het gemeentehuis in Avenhorn. Aanwezigen waren afgevaardigden van de gemeente Koggenland, de politie, het hoogheemraadschap, een paar leden van de werkgroep en andere bewoners van de Bobeldijk.

Iedereen in dit overleg is het er over eens dat de veiligheid van de Bobeldijk een probleem is dat opgelost moet worden. De oplossing is echter ingewikkeld omdat het karakter van de Bobeldijk zo divers is (bebouwde kom, bedrijven, landbouwverkeer), er veel partijen (gemeente, hoogheemraadschap, politie) bij zijn betrokken en de kosten en de baten ook bij verschillende partijen liggen. Inmiddels zijn we zover dat we wel met alle partijen om tafel zitten, dat we begrip hebben voor ieders standpunten en dat iedereen bereid is om breder te kijken dan de grenzen van haar verantwoordelijkheden (regelgeving, handhaving en wie gaat dat betalen).

Maar de oplossing is er nog niet. De gemeente heeft toegezegd om voor de zomer vervolgstappen te zetten. Komende maand zijn de gemeenteraadsverkiezing dus het wordt de hoogste tijd om ons probleem hoog op de politieke agenda te krijgen.

Wie werkt mee?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.