Q-koorts in Zuidermeer

Onderstaand triest bericht is ter informatie overgenomen van de website van het NoordHollands Dagblad, de erin aangekondigde brief betreft een deel van de Bobeldijk :

Archieffoto

Een melkgeitenbedrijf in Zuidermeer is besmet verklaard met de Q-koorts. Er moeten maandag circa 200 drachtige dieren worden geruimd.

Dit meldt het ministerie van Landbouw en Visserij. Naast het bedrijf in Zuidermeer (gemeente Koggenland) is ook een bedrijf in het Gelderse Lunteren besmet. ,,De bedrijven zijn besmet verklaard omdat bij laboratoriumonderzoek door de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) de Q-koortsbacterie werd aangetroffen in 2 verschillende melkmonsters”, aldus een verklaring van het ministerie.

De ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en LNV hebben aan alle mensen in een straal van 5 kilometer rond de 2 bedrijven een informatiebrief gestuurd. Voor het bedrijf in Zuidermeer gaat het om de bewoners van (delen van) de gemeenten Koggenland, Beemster, Hoorn, Medemblik en Opmeer.

Meer hierover in het Noordhollands Dagblad en de website van het NHD van vandaag en van komende maandag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.