Historische Kring Berckhout Bobel Dyck

Recentelijk is door een aantal Berkhouters / Bobeldijkers het initiatief genomen om “de Historische Kring Berckhout Bobel Dyck” op te richten. Het ontstaan van de Kring is een initiatief van de “Stichting Dorpsfonds Berkhout 1965”. Deze nu nog “slapende” stichting had tot doel het ondersteunen van het cultureel en maatschappelijk leven in de gemeente Berkhout.

De Historische Kring gaat zich richten op het onder de aandacht brengen van het verleden van de dorpen Berkhout en Bobeldijk. De aandacht komt te liggen op het recente verleden (de afgelopen 100 jaar), maar ook zal historische informatie van vorige eeuwen aan het licht gebracht worden. Voor het realiseren van deze taken wil de kring Berkhouters en Bobeldijkers van harte uitnodigen interessante informatie aan te leveren.
Ook zullen inwoners worden benaderd voor hun “verhalen”.

Een initiatief wat door groetenuitbobeldijk van harte wordt ondersteund, en voor meer informatie verwijzen we graag door naar de website van HKBB

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. an hondorp schreef:

  Geachte Dames en Heren van de Historische Kring,
  Ik hoop dat u mij kunt helpen of anders kunt verder verwijzen.
  Al jaren ben ik met mijn stamboom bezig. Mijn oom Herman Hondorp, geboren 1901 in Gelselaar/Borculo vertrok op 6.4.1925 naar Berkhout. Hij is daar bakker of postbode geweest. Ik weet niet hoelang hoe in Berkhout is gebleven.
  Mijn vraag is of u weet wat hij in Berkhout heeft gedaan en waar hij heeft gewoond.
  Alvast mijn hartelijk dank voor het beantwoorden van mijn vraag.
  Groeten, An Hondorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.