In de media

Afgelopen zaterdag haalde Bobeldijk een aantal malen -soms incognito- het NHD.

Wim Burger (Bobeldijk-west) en Mieke Schilpzand wonnen vrijwel alle prijzen bij het ringsteken in Santpoort. Niet alleen het ringsteken zelf, ook de eerste prijs voor het origineelste geheel werd in de wacht gesleept. Zowel paard (een Freiberger) als tuig, rijtuig en klederdracht komen uit Zwitserland. Even googelen leverde onderstaande (archief)foto. Wim en Mieke gefeliciteerd!

In dezelfde krant worden de resultaten van een onderzoek naar welvaart in West-Friese buurten vermeld. Gekeken is naar o.a inkomen, bijstandsuitkeringen, woningwaarde en bevolkingsdichtheid. Conclusie : van de 8397 Nederlandse buurten neemt Bobeldijk positie 292 in. Binnen Koggenland is Bobeldijk zelfs de “rijkste” buurt!. Groeten vindt dit verrassend, en vermoedt dat met name de lage bevolkingsdichtheid (aantal inwoners per oppervlak) hier de oorzaak van is. Veel andere kenmerken van “rijkdom”  (villa’s, zwembaden, PC-hooft tractoren e.d) zien we hier immers nauwelijks… Meer info op www.bureaulouter.nl

Met deze wetenschap is de keuze waar het Hoogheemraadschap (HHNK) voor staat ten aanzien van de Bobeldijk niet zo ingewikkeld (artikel “Hoogheemraadschap in debat met organisaties en publiek over moeilijke keuzes Klimaat apk nodig voor Noord-Holland””).  Immers, een rijke buurt is te bestempelen als economisch waardevol, en verdient daarmee automatisch de hoogste prioriteit van het hoogheemraadschap.

Gelukkig maar,  dan hebben we in ieder geval droge voeten tijdens de verkeersoverlast 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.