Bobeldijker breieenkomsten

juli 2012

In Bobeldijk is een groep van tien buurvrouwen aan het haken en breien voor het wildbrei-evenement in het eerste weekend van september.

Hoe het zo gekomen is?

Na een fietstocht voor, en georganiseerd door  Bobeldijker buurvrouwen, ontstond het idee voor een coffeeclub. Eens in de twee maanden een kopje koffie drinken met een groepje van zo´n tien vrouwen, en natuurlijk nieuwtjes uitwisselen. Ook werd er gezamenlijk een Nieuwjaarsborrel gedronken. Kortom: een gezellig buurtje!

Toen een van de leden van deze coffeclub, Desiree, in de krant de oproep las om mee te doen aan het wildbreiproject, was het idee gauw klaar. Dit was iets waar we als Bobeldijker buurvrouwen graag aan mee wilden doen. Zoals bekend kon er een ‘object’gekozen worden en dat werd de Waterdrager voor restaurant Azie.

De vrouwen gingen enthousiast aan de slag. Niet iedereen was even handig met de haak- en breinaalden, één van hen kon zelfs helemaal niet haken, maar met aanwijzingen van anderen en een stoomcursus, kon iedereen aan de slag.

Voor een dergelijk project is veel materiaal nodig. Bij Radio Noord-Holland werd een oproep geplaatst en dat leverde heel wat bollen en bolletjes wol op.

De Waterdrager is wel een van de mooiste objecten, maar door het grote bassin en het steeds  maar stromende water, niet het meest simpele. Zo is het nemen van de maat op zich al een hele klus, maar wat te denken van het aanbrengen van alle brei- en haakwerken?

Gelukkig is er hulp van medewerkers van de gemeente Hoorn. Deze zorgen er straks voor dat het bassin “droog” komt te staan de Waterdrager straks met “droge” voeten van haak- en breisels kan worden voorzien!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.