Oud Bobeldijker Piet Moeijes overleden

GROOTSCHERMER – Burgemeester Piet Moeijes van gemeente Schermer is zaterdag overleden. Tijdens een fietstocht stierf hij aan een hartaanval. Moeijes werd 63 jaar.

Piet Moeijes was vanaf 2007 burgemeester van gemeente Schermer. Net vóór de zomervakantie was hij als voorzitter van de gemeenteraad betrokken bij het besluit om te gaan fuseren met gemeente Alkmaar. Vóór zijn burgemeesterschap van gemeente Schermer was Moeijes actief als wethouder en tevens loco-burgemeester van de gemeente Wester-Koggenland (Koggenland na herindeling). Hij deed dit vanaf april 1994.

Moeijes, op 16 juli 1949 geboren in Berkhout, startte in 1971 een melkveehoudbedrijf in Bobeldijk. Hoewel hij verliefd was op het boerenbedrijf verbreedde hij al snel zijn horizon. Onder meer in bestuurlijk opzicht. Zo was Moeijes betrokken bij een waslijst aan organisaties. Een greep daaruit: de stichting Kunstijsbaan West-Friesland, de Dienst Sociale Werkvoorziening, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Landinrichtingscommissie Westerkogge-Beschoot, het Waterschap West-Friesland, de Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie en een woon- en zorgcentrum voor ouderen. Vanuit gemeente Schermer had Piet Moeijes onder meer bestuursfuncties bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Grondbank Laag Holland, het Driehoeksoverleg gemeente-politie-OM en het Land van Leeghwater.

Toegankelijke burgemeester
Moeijes stond bekend als een zeer toegankelijke burgemeester voor wie het menselijke contact centraal stond. Hij zag zichzelf dan ook eerder als burgervader dan als burgemeester. Hij deed dit vanuit een trots op ‘zijn’ Schermer. Een gebied waar hij voor stond. Piet Moeijes stond ook bekend als een sportief mens. Zo mocht hij graag tennissen en zeker ook fietsen. Als oud-veehouder hield hij vast aan de gewoonte om vroeg op te staan. Hij gebruikte deze tijd om fietstochten te maken door Schermer en omgeving.

Condeleanceregister
Op het gemeentehuis ‘De Wittenburg’, aan de Noordervaart 99 in Stompetoren, is een condeleanceregister geopend. Inwoners en andere belangstellenden kunnen dit tekenen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 19.00 uur. Alleen op maandag is het gemeentehuis vanaf 10.00 uur geopend. Vóór die tijd is er een personeelsbijeenkomst waarbij stil wordt gestaan bij het overlijden van Piet Moeijes.

Bron : www.dichtbij.nl

GroetenUitBobeldijk wenst de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.