Bobeldijk 650 jaar ! !

logo bobeldijk

 

“op last van Albrecht van Beieren opgeworpen in 1365”

 

 

 

Beste Bobeldijker,

Zoals de trouwe volgers van www.groetenuitbobeldijk.nl weten, is het in 2015 maar liefst 650 jaar geleden dat onze Bobeldijk werd aangelegd. Dat weten we dank zij de naspeuringen van Frank Schuitemaker.

We kunnen er natuurlijk voor kiezen om nog 350 jaar te wachten, maar volgens mij doen we er beter aan om nu de handen ineen te slaan om 2015 tot een feestjaar te maken. Dit alles natuurlijk met als voorbeeld de oer-bewoners van onze lage landen, die in de strijd tegen het water de saamhorigheid tot hoogste goed hebben verheven.

Eerste stap is het bijeenbrengen van enthousiastelingen om een feestcomité op te richten en ideeën te spuien. Iedereen die een bijdrage wil leveren roep ik hierbij op om zich te melden op het speciale e-mail adres bobeldijk650@gmail.com (of evt. telefoon 553303). Na de feestdagen wil ik dan een eerste bijeenkomst beleggen.

Ik stuur deze brief alvast naar een aantal mensen die al eerder belangstelling hebben getoond en ik vraag “Groetenuitbobeldijk” om deze brief op haar website  te plaatsen. We willen iedereen bereiken, dus zegt het voort!

Fijne feestdagen gewenst !

Bobeldijk, 17 december 2013.

Bertus Pater
Bobeldijk 91a
1647CK Berkhout
0229 553303

bobeldijk650@gmail.com

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Dirk Moerman schreef:

  Feestje met Bobeldijkers; dat moet een feest worden.

 2. Jolanda schreef:

  Zou toch leuk zijn om alle oude bekenden weer eens te zien…

 3. Jan Koster schreef:

  Vandaag na jaren weer eens kontakt met een echte Bobeldijker. Zij vertelde me over deze plannen. En ja, Bobeldijk heeft nog steeds een ontuitwisbare herinnering bij me. Hoewel het al 50 jaar geleden is dat het dorp ben ontvlucht.

  Maar ik wil er bij zijn hoor. En als ik wat hulp kan geven. bij deze.
  Jan Koster . Ja, van het Zwarte Weggie. (veldhuizerweg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.