Bobeldijk telt !

In het vorige overleg tussen het HHNK, Gemeente Koggenland en Bobeldijk werd door HHNK gesteld dat slechts 1% (!!) van het verkeer op de Bobeldijk als sluipverkeer wordt gezien.  Hierdoor ontstond (ook bij HHNK zelf) enige twijfel over de gehanteerde definitie van sluipverkeer en de wijze van tellen. En da’s dan misschien wat zwak uitgedrukt…

Afgelopen vrijdag 6-11-2009 is daarom door een in allerijl opgetrommelde groep Bobeldijkers zelf een verkeerstelling gehouden. Zowel aan het begin als aan het eind van de Bobeldijk, als op de belangrijkste driesprongen (Slagterslaan, Grootweg, Sevendeelsweg) werden alle in- en uitgaande stromen nauwkeurig geturfd en onstond een goed beeld van de ochtendspits op de Bobeldijk.

Ondanks de afgesloten Brakenweg en ondanks het feit dat het een vrijdag was, werd opnieuw een flinke doorgaande stroom auto’s geteld, in beide richtingen.

De resultaten zullen worden meegenomen naar het volgende overleg wat op maandagochtend 16 november zal plaatsvinden.

Vanaf deze plek alle aan vrijwilligers die in alle vroegte op deze druiligere ochtend post hebben gevat en streepjes hebben gezet : dank!!

Jullie bereidheid om op zo’n korte termijn dit te willen doen onderstreept nogmaals dat dit probleem door een groot aantal Bobeldijkers als serieus wordt ervaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Henk Koster schreef:

    Ik vindt het grootste probleem op de Bobeldijk de snelheid dat geeft gevaarlijke situaties en veel lawaai overlast elke morgen tussen 4.30 en 6.00 worden wij wakker gemaakt door voorbij rasend vrachtverkeer de beste oplossing volgens mij is het plaatsen van flitspalen.Dat het steeds drukker wordt kun je niet tegen houden ,of je moet denken aan in de spits alleen bestemmingsverkeer.50Km is volgens mij een pree,al verwacht ik niet dat er regelmatig gecontroleerdt wordt dat doen ze het liefst op snelwegen dat leverd het meeste op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.