Aan het lijntje gehouden?

Sinds een week of twee wordt op de Bobeldijk  ter hoogte van nr. 78 het verkeer geteld en snelheid gemeten, getuige de twee rubber lijnen en een plastic zak + ketting met daarin ongetwijfeld kostbare apparatuur.

In één woord belachelijk : de gemeente Koggenland doet tijdens de rustige zomervakantie een “representatieve” meting naar de enorme verkeersdrukte die de Bobeldijkers als een enorme overlast ervaren.

Het ontbreken van de ochtend- en avondspits , de vele fietsers, vakantiegangers en toeristen die over het algemeen rustiger rijden en genieten van het mooie dorp geven een zwaar vertekend beeld van wat er nu werkelijk op de Bobeldijk aan de hand is.  Of zal de conclusie op basis van deze gegevens straks zijn dat er niets aan de hand is ……. ?

Kortom, is de gemeente Koggenland hier nu een “beetje dom” of misschien juist een “beetje sluw”?

-frank-

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. André Blank schreef:

  Dag beste Frank, als lid van de Gemeentebelangen(GBK)-fractie in de raad wordt ik graag op de hoogte gehouden. Ik heb destijds al een gesprek aangeboden maar daar was toen geen behoefte aan, omdat de gemeente vorotvarend te werk ging. Mede onder druk van de politieke partijen waaronder GBK, waarvoor jullie hulde brachten. Dank daarvoo als is het volgens mij niet meer en niet minder dan onze taak.

  Het is goed dat je bovenstaande situatie laat zien. Ik zal het bewaken en geef anders een ‘gil’..

  Met vriendelijke groet,

  André Blank

 2. Hans Hellendoorn schreef:

  Voor ons huis op nr 46 wordt ook weer sinds 2 weken met 2 rubberkabels in ieder geval de indruk gewekt dat er een meting plaatsvindt.

  Het is mij al eerder op gevallen enkele jaren terug dat er toen ook in het “laagseizoen” werd gemeten. Nu dus overduidelijk weer! Op zich hoeft dat geen probleem te zijn als er ook in het “hoogseizoen” wordt gemeten.Dan kunnen verschillen duidelijk worden.

  Ik zou van gemeentebelangen willen vragen om in gemeente Koggenland een bevestiging te vragen welke meetmethode men voor ogen heeft en hoe dit is afgesproken. Als het antwoord is dat er nu wordt gemeten, dan weten wij genoeg en kunnen we vaststellen dat er inderdaad minstens sprake is van dommigheid.

  Er kan dan onmiddelijk werk van wordne gemaakt dat er ook een “hoogseizoen” meting moet plaatsvinden.

  Hans Hellendoorn

 3. Hans Hellendoorn schreef:

  Ik zou hier nog mijn eerdere bericht aan willen toevoegen dat ik schreef in reactie op “StaVaZa “Veilige en rustige Bobeldijk””
  Hans Hellendoorn says:
  June 20, 2010 at 22:03
  Dat is een weinig vertrouwen wekkende reactie van de gemeente Koggenland. Laatste overleg 11 januari, vervolgens 5 maanden verder zijn en dan stellen dat het ingewikkeld is en dat je er na de zomer op terugkomt. Wanneer is de zomer afgelopen volgens de maatstaven van de gemeente Koggenland? Volgens mij zijn alle seizoenen dit jaar later begonnen, dus…

  Slappe reactie van de gemeente. Geen enkele concrete weergave over wat er al dan niet is gedaan/onderzocht of dat er een bepaalde status is. Het is ook niet duidelijk in hoeverre er al overleg heeft plaatsgevonden met HHNK.

  Het oogt als alleen maar tijdrekken en uitstel, zonder concrete toezeggingen over wanneer er dan wel een serieuze reactie zal zijn. of wanneer er overleg met HHNK start.

  Tijd om de beloofde steun bij de politieke partijen te zoeken om concretere planning en serieuze afhandeling af te dwingen. Nog los van welek oplossingen er te bedenken zijn lijkt het er niet op dat de gemeente enige serieuze inspanning heeft verricht.

  Misschien moeten we maar eens al onze auto’s voor de ingang van het gemeentehuis parkeren op een wijze dat ze er niet om heen kunnen. Met de boodschap er bij dat we dat ook op de Bobeldijk zouden kunnen doen…

  Hans Hellendoorn.

 4. Jim Mollet schreef:

  Beste Bobeldijkers, hier gebeurt precies waar we bang voor waren en wat we in een commissie grondgebied hebben aangegeven.
  Blijkbaar spelen er belangen waar we nu niet van weten want wat nu wordt gesignaleerd, meten in de vakantie, past in dat plaatje.Inmiddels duurt deze soap, tragedie al enkele jaren. De oplossing die wij aangaven, afsluiten voor niet bewoners, toestaan voor bestemmingsverkeer en handhaven op kenteken en met camera’s (zoals overal in de Provincie,den Ilp, Wormerland etc) kan binnen een paar maanden al zijn gerealiseerd. We gaan in de eerste commissie grondgebied hier indringende vragen over stellen en zullen ons niet met een kluitje in het riet laten sturen. Als er straks zwaargewonden of erger gaan vallen is het te laat. Jim Mollet fractie OK(é)

 5. Jos van Tilburg schreef:

  Beste Bobeldijkers en belangstellenden,

  Evenals in het verleden worden de verkeersbewegingen op de Bobeldijk weer volop gemeten.Niet alleen ter hoogte van nr. 46, maar ook ter hoogte van nr.34 “Uit en…thuis” middels het bord “U rijdt…km” Ook deze metingen worden opgeslagen en uitgelezen. Die metingen hebben in het verleden er mede toe geleid dat er verkeersdrempels werden aangelegd en er snelheidsbeperkende verkeersborden(30-50-en 60km) werden geplaatst. Deze maatregelen hebben zoals jullie weten nauwelijks geleid tot een meer veilige en rustige Bobeldijk. Dat dat de snelheidsbeperkende maatregelen(verkeersborden) weinig of geen effect hebben gehad, heeft vooral te maken met de onvoldoende handhaving daarvan. Incidenteel wordt er m.b.v. laserguns door de politie gecontroleerd, o.a ter hoogte van nr. 34/35 bij het bruggetje over de Slimtocht. Dat is dweilen met de kraan open.
  Alleen echte handhaving kan leiden tot een beoogd resultaat. Daaartoe heeft men FLITSPALEN uitgevonden. Mijn voorstel is dit concreet neer te leggen bij de Gemeente Koggenland.
  Niet langer wachten op initiatieven van de politieke partijen, want zij hebben een brevet van onvermogen afgegeven. OK(e) wasde enige partij die direkt met concrete voorstellen kwam, de overigen kwamen niet verder dan een strategie van”pappen en nathouden” en loze beloftes.
  Andere maatregelen, zoals alleen bestemmingsverkeer, zal leiden tot verplaatsing van de verkeerstroom en tot meer overlast voor de bewoners van de nieuw te ontstane sluiproute(Berkhout..?)Dat willen we toch ook niet…?
  Mijn voorstel is dan ook om zo snel mogelijk FLITSPALEN te laten plaatsen. Het effect daarvan kan daarna weer gemeten worden en al dan niet leiden tot aanvullende maatregelen.Simpel toch..!!
  Ik ben zeer benieuwd naar jullie reaktie op dit voorstel. Bedenk wel dat ook bewoners geflitst en bekeurd zullen worden !!
  In afwachting en met vriendelijke groet.
  Jos van Tilburg,
  alias……

 6. De lang schreef:

  Hadden er al jaren terug moeten staan
  FLITSPALEN is de beste oplossing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.