StaVaZa “Veilige en rustige Bobeldijk”

Onderstaande mail van de gemeente Koggenland kwam gisteren bij het comité “Veilige en rustige Bobeldijk”  binnen.  We zijn zeer benieuwd naar úw mening……

Geachte heer / mevrouw,

Hierbij een brief waarin wij u informeren over de stand van zaken aangaande de verkeerssituatie aan de Bobeldijk.

brief werkgroep Bobeldijk

Zou u willen zorgdragen voor de verdere verzending naar de leden van de werkgroep?

Met vriendelijke groet,

Suzan Dekker
Beleidsmedewerker Verkeer

E-mailadres: s.dekker@koggenland.nl
Direct telefoonnummer: 0229 – 548475
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag van 8.30-15.00 uur

Gemeente Koggenland
Postbus 21 1633 ZG Avenhorn
Middenhof 2 1648 JG De Goorn

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Hans Hellendoorn schreef:

  Dat is een weinig vertrouwen wekkende reactie van de gemeente Koggenland. Laatste overleg 11 januari, vervolgens 5 maanden verder zijn en dan stellen dat het ingewikkeld is en dat je er na de zomer op terugkomt. Wanneer is de zomer afgelopen volgens de maatstaven van de gemeente Koggenland? Volgens mij zijn alle seizoenen dit jaar later begonnen, dus…

  Slappe reactie van de gemeente. Geen enkele concrete weergave over wat er al dan niet is gedaan/onderzocht of dat er een bepaalde status is. Het is ook niet duidelijk in hoeverre er al overleg heeft plaatsgevonden met HHNK.

  Het oogt als alleen maar tijdrekken en uitstel, zonder concrete toezeggingen over wanneer er dan wel een serieuze reactie zal zijn. of wanneer er overleg met HHNK start.
  Tijd om de beloofde steun bij de politieke partijen te zoeken om concretere planning en serieuze afhandeling af te dwingen. Nog los van welek oplossingen er te bedenken zijn lijkt het er niet op dat de gemeente enige serieuze inspanning heeft verricht.

  Misschien moeten we maar eens al onze auto’s voor de ingang van het gemeentehuis parkeren op een wijze dat ze er niet om heen kunnen. Met de boodschap er bij dat we dat ook op de Bobeldijk zouden kunnen doen…

  Hans Hellendoorn.

 2. Jos van Tilburg schreef:

  Beste leden van de werkgroep “Veilige en rustige Bobeldijk” , Bobeldijkers en belangstellenden,

  Evenals in het verleden worden de verkeersbewegingen op de Bobeldijk weer volop gemeten.Niet alleen ter hoogte van nr. 46, maar ook ter hoogte van nr.34 “Uit en…thuis” middels het bord “U rijdt…km” Ook deze metingen worden opgeslagen en uitgelezen. Die metingen hebben in het verleden er mede toe geleid dat er verkeersdrempels werden aangelegd en er snelheidsbeperkende verkeersborden(30-50-en 60km) werden geplaatst. Deze maatregelen hebben zoals jullie weten, nauwelijks geleid tot een meer veilige en rustige Bobeldijk. Dat dat de snelheidsbeperkende maatregelen(verkeersborden) weinig of geen effect hebben gehad, heeft vooral te maken met de onvoldoende handhaving daarvan. Incidenteel wordt er m.b.v. laserguns door de politie gecontroleerd, o.a ter hoogte van nr. 34/35 bij het bruggetje over de Slimtocht. Dat is dweilen met de kraan open.
  Alleen echte handhaving kan leiden tot een beoogd resultaat. Daaartoe heeft men FLITSPALEN uitgevonden. Mijn voorstel is dit concreet neer te leggen bij de Gemeente Koggenland.
  Niet langer wachten op initiatieven van de politieke partijen, want zij hebben een brevet van onvermogen afgegeven. OK(e) wasde enige partij die direkt met concrete voorstellen kwam, de overigen kwamen niet verder dan een strategie van”pappen en nathouden” en loze beloftes.
  Andere maatregelen, zoals alleen bestemmingsverkeer, zal leiden tot verplaatsing van de verkeerstroom en tot meer overlast voor de bewoners aan de nieuw te ontstane sluiproute(Berkhout..?)Dat willen we toch ook niet…?
  Mijn voorstel is dan ook om zo snel mogelijk FLITSPALEN te laten plaatsen. Het effect daarvan kan daarna weer gemeten worden en al dan niet leiden tot aanvullende maatregelen.Simpel toch..!!,
  Ik ben zeer benieuwd naar jullie reaktie op dit voorstel. Bedenk wel dat ook bewoners geflitst en bekeurd zullen worden !!
  In afwachting en met vriendelijke groet.
  Jos van Tilburg,
  alias……

 3. Fam. van der Zel schreef:

  Wij als bewoners in bobeldijk vinden het een prima plan om flitspalen te plaatsen. Het is gewoon niet normaal hoe hard er gereden wordt. Wij staan er nog steeds versteld van dat hier geen ernstige ongelukken plaats vinden. Tevens vindt ik dat de agrarische voertuigen ook asociaal haard over de bobeldijk vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.