Onderhoud Bobeldijk: wat nu?

cropped-NHollandBlaeuDeelBobeldijck.jpgIn het oostelijk deel van de Bobeldijk is bezorgd gereageerd op de onderhoudsplannen van het Hoogheemraadschap.  Wat is de   bedoeling: de hele Bobeldijk een racebaan voor het sluipverkeer? En dat terwijl de plannen voor een veiliger Bobeldijk al jaren in de ijskast staan. Wij zijn benieuwd wat u er van vindt. Wethouder Koos Knijn  denkt er het zijne van (memo aan de gemeenteraad):

“Wellicht is het u niet ontgaan, begin augustus stond er een artikel in het NHD in verband met geplande onderhoudswerkzaamheden op de Bobeldijk. De vooraankondiging was met bebording ook aangegeven op de Bobeldijk zelf. De werkzaamheden zouden op heel korte termijn uitgevoerd worden. Verbazing alom, met name bij de bewoners, maar ook hier intern. De bewoners en ook wij waren hier op geen enkele manier in gekend.

Het bleek te gaan om een proactieve aannemer in combinatie met een gebrekkige communicatie vanuit de wegbeheerder, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Richting de bewoners is dit door het HHNK ook kenbaar gemaakt en zijn hier excuses voor aangeboden. Er is immers al een hele historie rondom de Bobeldijk.

Drie jaar geleden is er een inrichtingsvoorstel gepresenteerd en deze is uiteindelijk vanuit het HHNK afgeblazen gezien er geen overeenstemming is bereikt om de Bobeldijk over te dragen aan de gemeente. Op korte termijn wordt er ook nog geen overdracht van wegen verwacht. Inmiddels pakt het HHNK zijn verantwoordelijkheid als wegbeheerder van de Bobeldijk en zijn ze voornemens begin 2017 groot onderhoud uit te voeren aan de Bobeldijk.

Eerst staat de Slagterslaan en het oostelijke deel (vanaf Slagterslaan richting Hoorn) van de Bobeldijk op de planning, daarna volgt het westelijke deel. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Hierbij is een delegatie van bewoners betrokken en zijn er al meerdere gesprekken geweest tussen hen en het HHNK. Ook de politie en wij als gemeente zijn betrokken bij het voorstel. Zodra de plannen concreet zijn en er ook draagvlak is vanuit de klankbordgroep organiseert HHNK een informatiebijeenkomst in de Ridder Sint Joris in Berkhout om de voorstellen te presenteren aan de bewoners.”

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Ab Marsé schreef:

  Het zal tijd worden dat de snelheid op de Bobeldijk behoorlijk naar beneden gaat.
  Regelmatig rijden ze harder dan 70 kilometer per uur .
  De gemeente is hiervoor verantwoordelijk samen met de andere instanties.
  Veilig lopen met je hond over deze dijk is ook weleens leuk.

 2. Olaf van der Zel schreef:

  De geplande Chicanes zijn geen oplossing,deze brengen alleen maar meer gevaar op de Bobeldijk.

  Bekijk de volgende link maar eens.
  http://www.nhnieuws.nl/nieuws/195790/bewoners-nieuwemeerdijk-zijn-de-gevaarlijke-chicanes-zat-weg-ermee

  Bij chicanes geld recht van de sterkste,en men gaat nog harder rijden om tegemoetkomend verkeer voor te zijn. Wat levensgevaarlijke situaties als gevolg heeft

  Oplossing
  Chicanes weg
  Flitspalen
  Doorgaand spitsverbod
  30 km per uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.