Verkeer op de dijk

Met een i-phone is het mogelijk om de snelheid van langsrijdende voertuigen te meten. Het enige wat je daarvoor moet doen is voor een paar euro de app “speedclock” installeren, even instellen, je i-phone tegen het raam plakken en meten maar!

Oké, het werkt alleen als er voldoende licht is, en de app heeft wat moeite met meerdere voertuigen tegelijk in het meetgebied, maar toch, het geeft een aardige indruk :

[gvn_schart_2 id="3264" width="200" height="100" table="1"] 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Rene Staal schreef:

  Hallo Frank
  Wel apart dat de gemiddelde snelheid omhoog gaat naarmate de dagen langer worden!?
  En hoe komt het dat de laatste dag waarop je hebt gemeten 7-2-2020 was en het bericht is geplaatst op 2-2-2020???
  En komt uit deze meting naar voren dat de versmallingen en obstakels langs de weg niet veel effect hebben op het verlagen van de gemiddelde snelheid. Ik vraag me dus weer af moeten jullie het wel willen een kartbaan effect creëren?

 2. Frank schreef:

  Hallo René,
  Het zijn geen 24 uur metingen, het geeft alleen maar een indruk op willekeurige dagen. Alle metingen worden gedaan bij daglicht, dus ik zie het verband met langere dagen nog niet zo. Overigens worden ook fietsers gemeten, net als de auto’s die even moeten wachten op een tegenligger voor het obstakel hier voor de deur. De app heeft moeite met meerdere voertuigen tegelijk ; dan wordt geen meting gedaan.
  Zelf trek ik daarom geen conclusies, al was het alleen maar omdat ik niet weet wat de cijfers waren vóór de werkzaamheden. Mijn gevoel is wel dat er nu gemiddeld wat langzamer wordt gereden voor onze deur.

  De gegevens worden bijgewerkt als er weer een meting is gedaan, vandaar de verschillen in datum bericht en het grafiekje. Misschien dat ook andere Bobeldijkers willen gaan meten? Stuur maar even een berichtje.

  groet, Frank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.