Even voorstellen…

Lieve buren,

Het is alweer zes maanden geleden dat wij, Merle (31) en Bob (25), verhuisden naar Bobeldijk 99. Merle is geboren in Hoorn en Bob komt uit het verre oosten van het land. Na elkaar op een salsafeest in Amsterdam te hebben ontmoet besloten we al snel samen te gaan wonen. Toen we na een fietsreis van 4 maanden rond de Middellandse Zee terugkwamen in ons appartementje in de hoofdstad, waren we het er gauw over eens dat we meer in het groen wilden leven. De coronamaatregelen, die het leven in Amsterdam een stuk minder bruisend maakten, was voor ons de druppel.

Na een korte zoektocht kwamen we uit in het pittoreske Bobeldijk. Onze eerste weken hebben we ons verbaasd over het mooie gefluit van de vogels (inmiddels aan gewend) en de hoeveelheid appels die in onze tuin aan de boom hingen (verwerkt tot appelmoes, appelsap, appelstroop, appelchutney en de appeltaart waar sommigen van jullie van hebben gesmuld). We werden goed ontvangen door onze directe buren met kopjes koffie, een cake, chocolademelk en een boek van de Bobeldijker ijsvereniging.

Aangezien we in oktober verhuisden werd het na onze aankomst steeds vroeger donker en besloten we gauw wat lichtjes buiten op te hangen. Pas later kwamen we erachter dat de hele straat dit zou doen en het er als de winter Efteling uit zou komen te zien!

Nu de lente is aangebroken is het tijd om de bij bij te voeren, vooral vanwege de bespoten akkers om ons heen. Hiervoor kun je bij ons een zakje zaadjes ophalen, goed voor 2 vierkante meter aan bijvriendelijke bloemen. Inmiddels groeit er ook een bloem bij Merle in de buik die voor nóg meer verjonging van de straat zal zorgen: we verwachten in augustus een zoon en nieuwe buurjongen voor jullie.

Jullie zijn van harte welkom bij ons thuis voor een kopje koffie of thee, we vinden het leuk om onze buren beter te leren kennen.

Groeten uit Bobeldijk,

Merle en Bob

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.