Verkeer op de dijk (2)

Zoals in een eerder bericht al gezegd is, het is mogelijk om zelf voertuigen te tellen en snelheden te meten met een handig appje voor iPhone. GroetenuitBobeldijk heeft in de afgelopen weken z’n telefoon zo af en toe ‘ns op de dijk gericht en de resultaten van een deel van de langstrekkende voertuigen verwerkt in een paar grafiekjes. Het resultaat kun je zien in het menu optie meten is weten.

Lees vooral ook even de toelichting. Hou dus in het achterhoofd dat de metingen niet compleet zijn, en dat de gemeten snelheden niet geijkt zijn. Natuurlijk heeft groeten wel een aantal testjes gedaan door zelf langs te rijden. En, eerlijk gezegd, dat bleek vrij aardig te kloppen.

Wel kan kan het zijn dat je even geduld moet hebben voordat de resultaten verschijnen en misschien verschijnt er in sommige gevallen zelfs helemaal niets. Geen zorgen, dat ligt niet aan jou, maar aan “de techniek”. Die is een tikkeltje gedateerd; daar zal ik jullie verder niet mee lastig vallen.

De komende tijd zullen de metingen op ongeplande en onverwachte momenten worden voortgezet. Mochten er andere Bobeldijkers zijn die ook zouden willen meten, neem dan even contact op.

GroetenuitBobeldijk is benieuwd naar jullie (voorzichtige) conclusies!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. joop schoutsen schreef:

  Als de App ook de fietser als een voertuig meet, moeten dan de laagst gemeten snelheden (tot 25 km/u) niet verwijderd worden?
  Voorts: het lijkt mij interessant om die metingen ook te verrichten op de stukken die niet helemaal vastgelegd zijn met chicanes. kunnen wij daar enig advies/bijstand over krijgen?

 2. Groeten schreef:

  Dat kan wel, maar dan haal je ook de auto’s uit die klasse eruit. Da’s ook niet zuiver. Ook zijn er fietsers (wielrenners, electrisch, windje mee) die > 25 km/u halen. Het aantal fietsers t.o.v. auto’s is relatief gering, dus hun invloed op het gemiddelde is niet zo heel groot.

  Voor wat betreft je vraag om zelf te gaan meten; op iPhone 5s en hoger kun je de speedclock app gebruiken. Niet heel ingewikkeld vind ik zelf. De data die je verzamelt kun je zelf analyseren maar je zou ze ook “ruw” kunnen mailen naar groetenuitbobeldijk@gmail.com. Dan probeer ik ze onderdeel te maken van de grafieken op deze pagina.

 3. Iroes schreef:

  Wat is de bedoeling van deze metingen?

 4. Groeten schreef:

  De metingen hebben geen specifiek doel; ze geven een indruk van de hoeveelheid verkeer en de snelheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.