Groeten van JP

Op de vroege ochtend op mijn fietsje onderweg naar Spierdijk werd mijn aandacht getrokken door een aan een boom gespijkerd bord ter hoogte van Bobeldijk 117.

Een lachende, maar tegelijk enigszins bezorgd ogende Jan Peter Balkenende kijkt mij aan vanaf het bord. “Nederland kan op ons rekenen” luidt het onderschrift.  Ik ben meteen wakker. Verwonderd vraag ik me af waarom juist hier deze oproep hangt. Daar zijn toch speciale plakplaatsen voor? Plaatsen waar onze landelijke politieke kopstukken gezamenlijk over elkaar heen buitelen en soms tot vér na verkiezingstijd langdurig blijven plakken? Diverse gedachten passeren al fietsend de revue.

En ineens weet ik het.  De bezorgdheid van JP is écht.  Het gaat over de Bobeldijk. Hij ziet nu met eigen ogen de drukte, de onveilige situaties, de hoge snelheden. Bobeldijk was tot voor kort niet meer dan een dorpje ver weg van het Haagse, ver van zijn bed. Maar nu hij de situatie met eigen ogen aanschouwt neemt hij een besluit : dit kan zo niet langer, ik kom nu in actie.

Gerustgesteld fiets ik verder. Het komt goed.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.