De Groene Leekerlanden

Hoort, zegt het voort!

Stichting De Groene Leekerlanden is in haar 15-jarig bestaan enorm aktief geweest op het gebied van behoud van de natuurwaarden van ons prachtig gebied, in ambtelijke taal reeds ‘Parel in het Landschap’ genoemd. Momenteel lijkt het dat we op onze lauweren kunnen rusten. Niets is echter minder waar. Nieuwe ontwerp-streekplannen dienen zich binnenkort aan. En waar elders initiatieven dreigen te mislukken, wordt door projektontwikkelaars uiteraard al naarstig gezocht naar andere mogelijkheden. Niet ondenkbaar dat men weer bij de Leekerlanden terug zou kunnen komen. Dat is één van de grootste en duidelijkste bedreigingen. Maar er zijn er nog zovele: toenemende verkeersbelasting over cultuurhistorische verbindingswegen, pijpleidingen door het landschap, wanstaltige bouwplannen, etc. etc.

Stichting De Groene Leekerlanden houdt dit allemaal scherp in de gaten en ageert ook zodra dit nodig is. Allemaal op de wijze zoals u dit inmiddels van ons gewend bent (zie ook www.groeneleekerlanden.nl). Louter en alleen op vrijwilligersbasis. Helaas zijn er altijd ook die materiële kosten. Denk aan het drukken van flyers, promotiemateriaal, het onderhouden van de website, leges aan de KvK, de kosten bij het voeren van akties, bijdragen voor juridisch en strategisch advies, etc. etc.

Eén van de sympathiekste mogelijkheden tot sponsoring is de RABO sponsortocht. De Rabobank sponsort ons met € 25,- per persoon tot een maximum van € 250,- indien die persoon (of beter nog: personen) zich bij ons en voor ons aanmelden voor deze altijd gezellige en aangename fiets-Rabo sponsortocht. Nadere info hierover vindt u in de bijlage.

Geïnteresseerd? Meldt u zich aan bij onze penningmeester, Cor Berbee, cmberbee@prettel.nl

Graag tot ziens en veel plezier,

John Voogt

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.