Bobeldijker vrouwen fietsen

Bobeldijker vrouwen fietsen

Op 4 september stonden 29 vrouwen klaar voor de Bobeldijker fietstocht. Een prachtige opkomst voor een hele gezellige dag. Een stukje fietsen, bezoek aan de museumboerderij de Anloup in de Zuidermeer, een echte high tea in de boomgaard van Marianne en Kees Boots en vooral veel bijpraten en kennis maken. .

Vier jaar geleden werd het bedacht door een paar Bobeldijker vrouwen: samen een tochtje fietsen. Het was direct een succes dat twee jaar geleden werd herhaald. Met nieuwe organisatoren en opnieuw met veel succes. Nu, weer twee jaar later hadden Tiny en Marianne IJff en Annet Koster de organisatie op zich genomen en ik mocht later aanhaken. De belangstelling bleek groot. Er werden aan de westkant van Bobeldijk en op de Grootweg, een paar aan de Slagterslaan, zo’n zestig ‘uitnodigingsbriefjes’ rond gebracht en er volgden 29 aanmeldingen om mee te fietsen.

De tocht werd uitgeprobeerd en de hele week werd er al druk gekookt en gebakken. Behalve een fietstocht zou er ook een high tea zijn in de boomgaard van Marianne en Kees Boots.
Voorwaarde voor succes is bij dit soort gelegenheden het weer. Nou dat hield de spanning er goed in, want er werd van alles beloofd. Maar de weergoden waren ons goed gezind: bij de start was het droog en dat zou het (op een enkele spetter na) ook blijven.

De tocht ging, (het eerste gedeelte vergezeld door Monique Wessels met haar rijtuigje), via de Grootweg naar de Zuidermeer, Museumboerderij “De Anloup”. Daar stond de koffie en appeltaart klaar en keken we onze ogen uit aan al die spullen uit grootmoeders tijd. Annie Steur die dit allemaal heeft ingericht gaf een uitleg en verder konden we vooral veel rond kijken. Alles hebben we beslist niet gezien, daarvoor was de tijd te kort, of het aanbod te groot, hoe je het wil zien. Toch nog maar een keer terug dus. Na dit bezoek ging de fietstocht verder via Rijndijkje, Pankoek, ’t War enz. naar Wadway, Wognum en via de Lekeremeer terug naar Bobeldijk. Onderweg werd af en toe ‘gewisseld’ van fietspartner zodat iedereen verschillende mensen sprak. Er was ook nog een klein ongelukje: er lag klei op de weg, precies in een bocht en daar ging Thea onderuit. Gelukkig viel het allemaal mee, ze wilde zelfs geen pleister, en kon ook zij mee naar de boomgaard van Marianne en Kees. .

Ja, en daar stonden allerlei heerlijkheden. Er waren lekkere theetjes, koffie, en natuurlijk ook wijntjes. Verder happen in allerlei soorten en smaken., Lois de dochter van Annet had het nodige voorwerk’ gedaan zodat koffie en thee klaar waren. Een paar fietsers moest afhaken wegens andere afspraken maar daarvoor in de plaats kwamen weer anderen die niet hadden kunnen fietsen. Kortom: het werd erg gezellig. Zoveel verschillende mensen allemaal verschillende achtergronden en verhalen, maar een ding gemeen: vrouwen uit Bobeldijk!

Natuurlijk zou dit nog een keer georganiseerd moeten worden. Er waren ook geluiden dat er veel meer vrouwen zouden willen meedoen, ook van de andere kant van de Bobeldijk. Gezellig! Wie neemt de organisatie op zich? Hoeft niet zo moeilijk. Rondje fietsen, onderweg opsteken? We wachten af!

Groeten namens alle fietsvrouwen Ria Corveleijn

NB op veler verzoek : klik high tea sandwiches voor de recepten

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.