Foto’s Bobeldijk op internet

De eerste bijdrage is binnen !

Marco Veld (nr. 39) heeft na een intensieve zoektocht op het internet verschillende foto’s van de Bobeldijk gevonden. Sommigen wat klein en onscherp, dus als er betere versies zijn stuur ze dan even op.

Wat hem vooral bezighoudt ; welke huisnummers zijn dit, wanneer is de foto genomen, wie woonden er toen,  en wie staan erop?

De foto’s staan hieronder. Door erop te klikken kun je ze bekijken.

Historie Bobeldijk

Reacties naar Marco

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Marco schreef:

  Enkele nieuwe oude foto’s geplaatst

 2. Hans Hellendoorn schreef:

  Ik herken bij foto 14 de plek waar nu no 46 is!
  Het huis links op de foto is afgebrand , waarschijnlijk rond het begin van 1927. Daar staat nu het herbouwde huis no 46 waarvan de bouw startte in 1927 (volgens bouwvergunning in Westfries archief). Toen werd er een bakkerij in gevestigd.

  Op de rechterkant van de foto staat het huis van Siem Wit (nu no 49) Het ziet er nog vrij nieuw uit en er staan nog geen bomen om heen. waarschijnlijk is deze foto voor of rond 1910 gemaakt
  In de verte is het station Bobeldijk te zien.

  Op een latere foto van dezelfde plek (foto 22) die rond 1930 zou zijn gemaakt is te zien dat er geen bomen meer langs de weg staan, maar electriciteitspalen. Ook daarop staat no 49, maar nu staan daar bomen voor die er uitzien als minstens 10-15 jaar oud.

  Het grondplan van afgebrande huis hebben wij nog deels teruggevonden bij de start van de verbouwing in 2005 toen de vloer eruit ging voor het heiwerk. Eigenlijk is het huis gewoon over de restanten van het afgebrande huis heen gebouwd.

  Als iemand nog meer aanvullingen heeft (of foto’s ) houden wij ons aanbevolen!
  Overigens is er in het Westfries archief veel informatie te vinden in de bouwvergunningen die ongeveer vanaf 1900 werden afgegeven.

  Hans Hellendoorn
  N0 46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.