Wandelen naar Frankrijk

Bobeldijkers Bertus en Marian zijn al enige tijd wandelend onderweg naar het zuiden van Frankrijk. Zo af en toe komt er een berichtje binnen hoe het ze vergaat, zoals hieronder weergegeven :  

En zo knoopte Bertus m.b.v. zijn gps alle paden, weggetjes en routes aan elkaar rekening houdend met eten, drinken, slapen, het weer en voeten, een knap stukje handwerk. In de Jura hadden we weer veel regen. Nat kwamen we aan in Presilly, een klein dorp bij Geneve, waar bij Mike en Fleur onze (droge) bergschoenen stonden. Na een hartelijke ontvangst begon voor ons een lastig weekje. We hadden inmiddels besloten dat doorgan in de Alpen met zere voeten geen haalbare kaart was en ook al een nieuw plan gemaakt, terug fietsen naar Nederland. Uiteindelijk kochten we toch geen fietsen maar wandelstokken. En zo laten we het deze reis allemaal maar een beetje gebeuren. De toch al schrale uitrusting werd nog een beetje uitgedund en na 5 dagen gingen we met veel goede raad op zak, met verse schoenen, de door Bertus verbouwde zooltjes , onze mooie lichte titanium stokken en het motto “iedere dag in de Alpen is meegenomen” richting Alpen. Bij Thonon les Bains klommen we weg van het meer van Geneve en toen we dat helemaal konden overzien zagen we aan de andere kant de witte top van de Mont Blanc, we hadden er zin in! Weer andere bloemen, geen kerkklokken maar koeienbellen, weer een ander koeienras L’Abondance, les vaches avec lunettes (vanwege de donkere vlek rond hun ogen) en de bijbehorende heerlijke kaas. Inmiddels zijn we al 3 weken verder en de Mont Blanc ruimschoots gepasseerd en het voetenprobleem is steeds meer op de achtergrond geraakt. Lang leve onze stokken, ze maken niet alleen het klim- en daalwerk makkelijker je kunt er ook nog van alles mee aanwijzen, wilde aardbeitjes, moeder steenbok met kind of een mooie kampeerplek en ik kan er de maat mee slaan als Bertus een nieuw lied componeert of een vos mee wegjagen die ‘s nachts je slipper uit je tent pikt (maar toen hadden we ze nog niet). We hebben al 3 weken overwegend heel mooi weer. Gisteren zijn we afgedaald aar Briançon voor een rustdag. Het is hier warm, al gauw 10 graden warmer dan boven. We hebben inmiddels het stadium bereikt dat menig fransman letterlijk zijn petje voor ons afneemt of een glaasje wijn aanbiedt, “ils sont fous les hollandais”, leuk volk die fransen. Daar gaan we nog even een paar weken van genieten, de weersverwachting voor de komende week is weer goed, gauw naar boven!

groeten van bertus en marian

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.