Toch een kerk in Bobeldijk? Raadsel opgelost

Op een van de fotoos zou een “kerk” te zien tussen nu fam. Groot en fam. Van Tilburg. Zie ook dit eerdere bericht

Dit is echter een voormalig PEN-huisje op de plek van het huidige transformator-gebouwtje.

Ik sluit hierbij een foto (afkomstig uit het archief van de HKBB) van zo’n PEN-huisje dat stond in Berkhout op de plek van het bruggetje naar Nieuwbouw-West (Dirk Laanstraat)

Mvg. Jan Peereboom

Link naar desbetreffende foto in beeldarchief 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Jos van Tilburg schreef:

  Is het mysterie nu echt opgelost ???

  Hallo Jan P.,
  uiteraard twijfel ik geen moment aan de resultaten van jouw wetenschappelijk verantwoorde onderzoekswerk naar het bestaan van een kerk aan de Bobeldijk. De vraag rijst nu echter of Herman Groot,alias de burgemeester van Bobeldijk, met zijn graansilo de plank heeft mis geslagen. Kan het bouwsel op de foto toch een graansilo zijn ? Het oorspronkelijke PEN-huisje (indien op dezefde plek als het huidige)stond mogelijk enigzinszins wat verscholen naast/achter de boerderij Welgelegen.
  Zijn alle bronnen wel op hun betrouwbaarheid onderzocht ?
  Ik ben benieuwd of er nog meer is tussen hemel en aarde…!
  Beide heren bedankt voor hun belangenloze inspanningen,
  met hartelijke groet,
  Jos van Tilburg, alias……

 2. annet Staal-Koster schreef:

  Goedenavond Bobeldijkers,
  inderdaad het was een PEN huisje. Een poos geleden heb ik mijn oom Chris er al eens naar gevraagd, maar zijn antwoord nog steeds niet gemeld. Deze man heeft een fotografisch geheugen. Hij wist mij ook te vertellen dat het hoge gebouw op een soort terpje stond, vandaar dat het zo nog hoger lijkt. De stroom draden liepen over de weg, door het land van Nobel richting Henk Pietersma die in “de kolonie” woont. Vroeger werd de groep huizen in de Grootweg zo genoemd. Bij Pietersma staken de draden de Grootweg over om naar het gemaaltje van de Baarsdorpermeer te gaan. Dit gemaal is er inmiddels ook niet meer, maar hier gingen de draden naar toe.

  groeten annet

 3. Jan Peereboom schreef:

  Wat betreft een mogelijke graansilo kan ik nog het volgende melden.
  Graansilo’s kwamen hier niet voor. De teelt van graan was in deze natte omgeving met zijn laag gelegen landerijen nauwlijks tot niet mogelijk. Tegenwoordig (na de ruilverkaveling in de 80-er jaren van de vorige eeuw) is dat door betere ontwatering wel mogelijk.
  Mvg. Jan Peereboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.