Bouwtekeningen

Bij het Westfries archief bij de blauwe berg in Hoorn kan je op zoek gaan naar van alles. Ik kwam daar tegen de originele blauwdrukken van het station en het gebouwtje van deVeiling of markt vereniging alsook van verschillende huizen in Bobeldijk.  Echt leuk om daar eens in te snuffelen je kunt er zo naar toe. Het is gratis, leuk is ook dat ik verschillende namen voor de Slagterslaan ben tegen gekomen eerst Nieuwe weg en later Oosterlaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. frank schreef:

  Leuk om nu te zoeken in de foto’s of de bouwtekeningen herkend worden. Geeft bijvoorbeeld een goed beeld van de grootte en hoe de veiling werkte.

 2. Hans Hellendoorn schreef:

  Ik heb 5 jaar geleden , voor ik ons huis (no 46) kocht, ook in het archief gekeken om vast te stellen of er ook enige fundering onder het huis zat (nauwelijks dus…).
  Het bouwjaar van ons huis was onbekend en ik kreeg 2 dozen vanaf 1900 voor mijn neus. Toen was het nog niet digitaal (nu al wel?) en moest ik elk stuk openvouwen en bekijken om mijn huis te zoeken.

  Het leuke is dat je dan de hele ontwikkeling van het dorp meekrijgt. De komst van het station en alle daarbij horende functies als stationschef, wisselwachter etc, zorgden er voor dat er opeens veel gebouwd werd.

  Uiteindelijk vond ik ons eigen huis, dat gebouwd bleek in 1927. Ik ben toen gestopt, maar eigenlijk wilde ik nog wel verder kijken, het is echt de moeite waard.

  Ik kreeg toen ook kopieen van de blauwdruk van ons huis mee. Daarvan heb ik met inscannen in de PC en wat omkeer trucjes een paar mooie tekeningen overgehouden die ik gebruikt heb als bouwtekening bij de vergunningsaanvragen voor gemeente. Een deel ervan heb ik nu ingelijst hangen met verschillen voor en na de verbouwing.

  Is echt een aanrader dat archief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.