College B&W Koggenland wijst vinger naar Hoogheemraadschap

Op 8 november j.l. was de Bobeldijk onderwerp van gesprek tijdens de vergadering van Burgemeester en Wethouders (B&W). Besproken werd het ambtelijk advies “Snelheidsremmende maatregelen Bobeldijk” van de hand van de afdeling Wonen en Groen.

Het volledige besluit van het college treft u hier

Het genomen besluit is voor de Bobeldijk niet positief te noemen. Gemeente Koggenland wijst iedere vorm van (financiële) verantwoordelijkheid van zich af en houdt het Hoogheemraadschap volledig verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid op de Bobeldijk. De gemeente komt tot deze conclusie omdat de in het jaar 2000 (!) uitgevoerde maatregelen een onvoldoende positief effect hebben opgeleverd op de verkeersveiligheid, en dat daarom het beheer niet van Hoogheemraadschap kan worden overgenomen. De verantwoordelijk ambtenaar bij Koggenland was al in 2003 niet enthousiast om de Bobeldijk over te nemen en schrijft “daar ben ik niet gelukig mee, want dan krijgen wij een racebaan in onze maag gesplitst” in één van de bijlagen.

In de periode na 2003 is het angstvallig stil geweest. Kennelijk kunnen beide partijen prima leven met een situatie waarbij de bal al 8 jaar precies in het midden ligt….

Het enige wat de gemeente op dit moment gaat doen is een “dringende brief” schrijven aan het Hoogheemraadschap.

Kortom, het wordt steeds duidelijker dat de Bobeldijk het slachtoffer is van een al 11 (zegge : elf) jaar durende strijd tussen twee overheden om maar niet verantwoordelijk te hoeven zijn voor een eeuwenoud historisch dijkje.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.