Bobeldijkers hebben kosten duurzaam veilige Bobeldijk al betaald!?

In het collegeadvies (zie vorige bericht) worden de kosten om de Bobeldijk duurzaam veilig in te richten geraamd op 166.000 euro. Het betreft het gedeelte van 102 woningen.

Laten we daar eens een eenvoudig sommetje op loslaten. Voor het gemak ronden we af op 100 huishoudens. Dat betekent 1660 euro per huishouden. Groeten betaalt hiervoor in totaal aan gemeentelijke en HHNK heffing (zonder afval-, riool- , honden-, en “watersysteem-” heffing)  ongeveer 250,- per jaar.  Als we ervan uitgaan dat Groeten het “gemiddelde” vertegenwoordigd betekent dit dat we per jaar zoń 25.000 euro betalen aan gemeente en HHNK. Dat betekent dat de 100 Bobeldijker huishoudens vanaf het jaar 2000 in 11 jaar tijd inmiddels al 275.000 Euro (excl. rente) hebben betaald aan gemeente en HHNK. Ruim voldoende dus om de benodigde investering te doen!!.

Daarom nu deze vraag van Groeten : Als zowel gemeente Koggenland als HHNK geen financiële verantwoordelijkheid wensen te dragen voor een duurzaam veilige Bobeldijk, waar blijft dan dit geld? Zou het niet netjes zijn om dit dan terug te storten? Of op z’n minst niet meer in rekening te brengen zolang dit bestuurlijke geharrewar voortduurt?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. RGO schreef:

    Bobeldijk duurzaam veilig !

    Na de renovatie van de Bobeldijk is het stuk richting alkmaar ingericht met nep-fietspaden en een hoop drempels terwijl het verboden is voor fietsers ! want er ligt een vrijliggend fietspad naast. In het dorp mee eens, je kunt niet een bord 30 km neerzetten en verder niets doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.