Intelligente lockdown ; hoe gaat het?

Na 2 weken intelligente lockdown is GroetenUitBobeldijk wel benieuwd hoe het de (oud) Bobeldijkers nu vergaat. Lukt het allemaal een beetje? Wat doet u zoal deze dagen? Valt het mee? Of misschien tegen? Heeft u nog goede tips (Storytell boeken luisteren bijvoorbeeld, vindt Groeten erg leuk) Groeten hoort graag hoe het u vergaat!

Met Groeten zelf gaat het best goed. Geen gezondheidsklachten, en het thuiswerken gaat soepel. Het hebben van een beetje achterstallig onderhoud aan huis en tuin is in deze situatie eigenlijk best prettig. Je hebt eer van je werk zullen we maar zeggen.

Het internet via de ouderwetse kabel functioneert overigens prima. En er wordt wat af gestreamed kan ik melden. Zou je met glasvezel alles versneld moeten kijken ofzo? Er zijn toch grenzen aan wat een mens kan zien, horen en bevatten? Maar dat even terzijde.

Sociale contacten verlopen wat moeizamer natuurlijk. Dat is best vervelend (hoewel… in sommige gevallen ..:) Kinderen die op zichzelf wonen lijken verder weg dan ooit. Familieleden in het verzorgingstehuis waar bezoek niet meer is toegestaan. De was en boodschapjes worden bij de receptie afgeleverd. Terecht overigens hoor, daarover geen misverstanden.

Tegelijk vindt Groeten het wel weer mooi om te zien de leercurve om gebruik te kunnen maken van de vele digitale mogelijkheden voor veel mensen toch veel korter is dan gedacht. Er wordt veel en snel geleerd.

En wat te denken van de natuur? Die trekt zich nergens wat van aan. Het wordt gewoon weer voorjaar. Sterker nog, de uitbundigheid lijkt wel groter dan ooit. Misschien omdat het zoveel stiller (en schoner!?) is dan anders, misschien omdat het leven in een lagere versnelling de opmerkzaamheid vergroot!?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.