Herinrichting update

Bericht overgenomen van forum op www.koggenland.nl/bobeldijk

Beste bewoners,
Onlangs heeft de gemeente wederom overleg gehad met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier(HHNK). Zoals u wellicht weet is HHNK eigenaar van de weg Bobeldijk en dus ook verantwoordelijk voor een veilige weginrichting. HHNK heeft echter aangegeven geen maatregelen te willen treffen in welke vorm dan ook. Ondanks dat HHNK wegeigenaar is, vinden zij dit niet hun verantwoordelijkheid. Dit standpunt van HHNK vinden wij zeer merkwaardig. Als gemeente gaan wij nu kijken in hoeverre wij HHNK kunnen dwingen maatregelen te treffen. Uw hulp en adviezen zijn hierbij uiteraard van harte welkom. Wanneer hier meer over duidelijk is, zult u verder worden geinformeerd.

Verder hebben diverse bewoners aangegeven voorkeur te hebben voor een afsluiting van de Bobeldijk. Er is in opdracht van het projectbureau Westfrisiaweg onderzoek uitgevoerd naar het doorgaande verkeer op de Bobelijk. Uit dit onderzoek blijkt dat de intensiteiten van het doorgaande verkeer niet hoog is. Uit dit rapport blijkt tevens dat er geen toename zal zijn van het verkeer als gevolg van de opwaardering van de Westfrisiaweg. Verder zal een afsluiting, in welke vorm dan ook, voor een toename van het verkeer zorgen op andere wegen (Westeinde, Slagterslaan). Het ‘probleem’ zal dus worden verplaatst. Kortom, buiten de door de bewoners genoemde voordelen, kleven er ook nadelen aan het afsluiten van de Bobeldijk. Hier kunnen wij onze ogen dan ook niet voor sluiten. Het definitieve besluit om de Bobeldijk wel of niet af te sluiten ligt bij HHNK als wegeigenaar. Tot op heden heeft HHNK aangegeven geen maatregelen te willen treffen.

Wellicht ten overvloede wil ik u graag nogmaals wijzen op het concept wegenbeleidsplan van HHNK. In dit plan staat onder andere aangegeven dat alle wegen van HHNK in 2017 ‘Duurzaam Veilig’ moeten zijn ingericht. Dit geldt dus ook voor de Bobeldijk. Via bijgaande link komt u bij het planhttp://www.hhnk.nl/home/actueel/bekendmakingen/algemene/algemene/wegenbeleidsplan. De gemeente Koggenland zal een reactie geven op dit plan. U als bewoner heeft ook deze mogelijkheid. Uw reactie moet uiterlijk 30 september bij HHNK binnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Alexander Reddering
Projectleider gemeente Koggenland

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kees schreef:

    En het mooiste is dat ik af en toe bobeldijkers spreek die zelf op hun eigen stukje te hard rijden en bekeuringen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.